Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης για τον Μαντέλα

Loading...


Σήμερα, κατά την κυριακάτικη Ευχαριστιακή Σύναξη, ευλογηθήκαμε ως Ενορία -στον ναό της Φανερωμένης Μπανάτου Ζακύνθου- από την τιμητική παρουσία του θεοφ. Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, του αγαπητού συμπολίτη μας.

Ο Επίσκοπος προέστη της Θείας Λειτουργίας και, κατά την διάρκεια του Κοινωνικού, ομίλησε απλά και από καρδιάς στο εκκλησίασμα για την αναγκαιότητα εξεύρεσης κατάλληλου καταλύματος για τον Σαρκούμενο Θεό, έστω κι αν αυτό το κατάλυμα -η ψυχή μας εν προκειμένω- είναι, σε τελική ανάλυση, πραγματικός στάβλος, με ό,τι η λέξη υπονοεί.

Με την ευκαιρία μάλιστα της σημερινής ταφής του εμβληματικού ηγέτη της Νοτίου Αφρικής Nelson Mandela, ανέφερε είχε την τιμή να τον γνωρίσει εκ του σύνεγγυς κατά την διακονία του στην χώρα εκείνη του νότου, τον είχε μάλιστα καταπλήξει η υψιπετής φυσιογνωμία του, η φωτεινή και ιλαρή προσωπικότητά του και η συγχωρητικότητα που τον περικοσμούσε για χάρη της Ενότητας του πολυδιχασμένου και πολυταλαίπωρου λαού του.

Ακολούθησε κέρασμα στον πατρικό σπίτι του Εφημέριου, δίπλα στον ναό της Φανερωμένης, κατά την διάρκεια του οποίου δόθηκε η ευκαιρία ανταλλαγής γόνιμων σκέψεων επί διαφόρων θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος!

1

1

1