Ο Επίσκοπος Κερνίτσης στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου

Loading...


Με ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και κανονική αδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, o , ετέλεσε την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2019, την ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης .

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα πολλά ονόματα της Παναγίας μας, τα οποία της έχει προσδώσει η ευλάβεια των ευσεβών και ορθοδόξων χριστιανών και στάθηκε ειδικά στα ονόματα Πορταΐτισσα, Γοργοεπήκοος, Ελεούσα, Γλυκοφιλούσα και Τρυπητή όπου είναι και η πολιούχος του Αιγίου.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος παρεκάλεσε τους πιστούς να διαβάζουν στα σπίτια τους κάθε μέρα την Ιερά Παράκληση και τους Χαιρετισμούς προς την Υπεραγία Θεοτόκον και η Παναγία μας από τον ουρανό ανταποδίδει χάρες, χαρές και ευλογίες.

Από πλευράς του Ιερού Ναού ο Προϊστάμενος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Λιακόπουλος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στον Μητροπολιτικό Ναό και του ευχήθηκε εγκαρδίως έτη πολλά και ευλογημένα.tilegrafima.gr