Ο Επίσκοπος και επαναστάτης κληρικός του για το ουκρανικό

Loading...


Ο θα ταξιδέψει στις Η.Π.Α. προκειμένου να παραστεί στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, το ερχόμενο Σάββατο 22 Ιουνίου 2019.

Ο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θεωρείται από τους ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου που στήριξαν έργω και λόγω την Αυτοκεφαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία χορηγήθηκε από το Φανάρι στις 6 Ιανουαρίου 2019.

Την ίδια ώρα, λοιπόν, που ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος θα παρίσταται στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, στη Ν. Υόρκη, ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος θα συμμετέχει σε ημερίδα στην Θεσσαλονίκη, η οποία διοργανώνεται από αποτειχισμένους (δηλ. ακοινώνητους και σε αργία) κληρικούς της Βορείου Ελλάδος, με θέμα: «Το Αυτοκέφαλο και η νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου».

Τόσο ο κληρικός της Πάτρας όσο και οι λοιποί συμμετέχοντες στην ημερίδα, έχουν επιτεθεί με σφοδρότητα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για το ζήτημα της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας – συντασσόμενοι απολύτως με την Ρωσική πλευρά – και η ημερίδα αυτή φαίνεται πως αποτελεί την κορύφωση της πολεμικής τους.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr