Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στη Μητρόπολη Ξάνθης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, προεόρτια ημέρα της Εορτής του Αγίου Νικολάου Επισκόπου των Μυρέων της Λυκίας του Θαυματουργού στις 18:00, εψάλη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμονος.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Στην Ακολουθία του Εσπερινού παραβρέθηκε, πλειάδα Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος πιστών.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της μορφής του Αγίου Νικολάου και ειδικά στην πραότητα του χαρακτήρα Του και την εμμονή του στην Ορθόδοξη Πίστη.

Την Πέμπτη 6η Δεκεμβρίου 2018, κυριώνυμο ημέρα της Εορτής του Αγίου Νικολάου , εψάλη ο Όρθρος της Εορτής και τελέστηκε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας με την παρουσία ως Εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου , Ιεροκήρυκος και Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου π. Σωφρονίου Γκουτζίνη και με την συμμετοχή πλήθους κόσμου που κατέκλυσε τον Ναό.

Στο κήρυγμά Του ο Πανοσιολογιώτατος εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου π. Σωφρόνιος εξήρε την προσωπικότητα του εορταζομένου Αγίου Νικολάου και τόνισε τον πλούτο των χαρισμάτων Του σαν κανόνα της Πνευματικής μας ζωής».tilegrafima.gr