Ο εορτασμός της απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Τήνο

Loading...


Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β’, το απόγευμα της Πέμπτης 22 Αυγούστου 2013 τελέσθηκαν οι ιερές ακολουθίες του Πανηγυρικού Εσπερινού μετά των εορτίων εγκωμίων της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ , πλειάδος ιερέων και πλήθους προσκυνητών, που προήρχοντο από τα διάφορα μέρη της Ελληνίδος πατρίδος μας. Τους ύμνους έψαλλαν οι πολυμελής χοροί του ιερού προσκυνήματος.

       Ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ ομίλησε κατά την διάρκεια της Ακολουθίας και αναφέρθηκε στην μητρότητα της Παρθένου Μαρίας , η οποία τιμήθηκε και υψώθηκε από τον Θεό, να τον υπηρετήσει ως μητέρα του Υιού του Θεού. Ενσαρκώθηκε για την λύτρωση και την σωτηρία και την πνευματική αποκατάσταση των ανθρώπων.

       Το πρωί τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου της εορτής μετά της Θείας Λειτουργίας, όπου  και ομίλησε επικαίρως ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ.

Στις Ιερές Ακολουθίες το βράδυ και το πρωί συμμετείχαν οι τοπικοί άρχοντες και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής, που με όλους τους συνεργάτες κατέβαλλε κάθε προσπάθεια για να υποδεχθεί τους προσκυνητές που ταξίδευσαν μέχρι την Μεγαλόχαρη για να καλύψουν τις πνευματικές τους ανάγκες και να φύγουν πλουτισμένοι με την χάρη, την ευλογία, την προστασία της Μεγαλόχαρης.

alt
alt
alt
alt
alt
alt
alt