Ο εορτασμός της Αγίας Σοφίας στην Κόρινθο (ΦΩΤΟ)

Loading...


κι εφέτος, την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016, το Ι. Παρεκκλήσιο της και των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου «ΟΙΚΟΣ ΑΓΙΑΣ ΧΛΟΗΣ» της .

Τον Εσπερινό κατά την παραμονή, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, τέλεσε ο Παν/τος Αρχιμ. π. Αθανάσιος Πέζος και ο Διάκονος π. Πέτρος Καγιούλης, παρουσία του , ο οποίος μίλησε για την Ιστορία του κτιρίου και πως αυτό δια μέσου των δεκαετιών, που πέρασαν, επετέλεσε πολύ σημαντικό έργο, ως Ορφανοτροφείο της Ι. Μητροπόλεως, ως Επισκοπικός Οίκος και Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως και πως σήμερα ενοικιάστηκε και προετοιμάζεται για να φιλοξενήσει πάλι παιδιά ως Ίδρυμα παιδικής φροντίδας και εκπαιδεύσεως. Ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος κατάλληλα στους παρισταμένους Χριστιανούς και καλή δύναμη στους νέους ενοίκους του.

Την επομένη τελέσθηκε Όρθρος και Θ. Λειτουργία από τον Παν/το Αρχιμ. π. Αθανάσιο Πέζο και τον Διάκονο π. Νικόλαο Βαρδουνιώτη, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνο Τρισάγιο εις μνήμην όλων των Ευεργετών και Δωρητών του Ορφανοτροφείου και της Ι. Μητροπόλεως, Κληρικών και Λαϊκών, ενώ ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Διονύσιος ευχήθηκε σε όλους να αποκτήσουμε τις αρετές της σοφίας, της ελπίδος, της πίστεως και της αγάπης, τα ονόματα των οποίων φέρουν οι εορταζόμενες Αγίες.

1909kor.jpg
1909kor1.jpg
1909kor2.jpg
1909kor3.jpg
1909kor4.jpg
1909kor5.jpg