Ο Αρτης Ιγνάτιος για την παραίτησή του: «Θα είμαι κοντά σας – Ελπίζω ο επόμενος να είναι δικό μας παιδί» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΣΤΟ

Σε έντονη συγκινησιακή ατμόσφαιρα, λόγω της ανακοινώσεως παραιτήσεως εκ της ενεργούς υπηρεσίας από τον , τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Κάτω Παναγιάς.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η παραίτησή του από την διοίκηση της Μητροπόλεως αποτελεί ενσυνείδητη απόφαση, όντας σωματικά και πνευματικά υγιής, δίνοντας τη δυνατότητα σε νεότερους να διακονήσουν τον πιστό λαό της Άρτας, όπως και ο ίδιος διακόνησε επί 45 έτη (τα 28 ως Επίσκοπος) τον ευλογημένο αυτόν τόπο. Ευχαρίστησε το ποίμνιό του για την συνοδοιπορία στην Αρχιερατική διακονία, επισημαίνοντας δε, ότι τώρα θα βρίσκεται περισσότερο κοντά σε όλους, απαλλαγμένος από τα διοικητικά του καθήκοντα.

Εκ μέρους του Κλήρου και του Λαού ομίλησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Κωνσταντίνος Πλακιάς ο οποίος, έντονα συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πατρική αγάπη, συγκατάβαση, ανοχή και συγχωρητικότητα που επέδιδε σε όλους, ως στοργικός πατέρας και Επίσκοπος. Ευχήθηκε δε, ο Πανάγαθος Θεός να του χαρίζει μακροημέρευση έτσι ώστε, απαλλαγμένος πλέον από τις ψυχοφθόρες μέριμνες της διοικήσεως, να συνεχίζει να μας στηρίζει και καθοδηγεί, όπως το έκανε μέχρι σήμερα. Σημείωσε δε, πως θα είναι διπλή χαρά αν ο επόμενος Μητροπολίτης είναι «δικό μας παιδί», όπως σημείωσε.

Ανήμερα της εορτής της Παναγίας ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στην Ιερά Μονή Παναγίας Ροβελίστης.

_MG_5423.JPG
_MG_5500.JPG
_MG_5515.JPG
_MG_5522.JPG
_MG_5741.JPG
_MG_6011.JPG


tilegrafima.gr