Ο Αγιορείτης Ιερομόναχος Εφραίμ Κατουνακιώτης στην Μηνιαία Σύναξη Εφημερίων της Λαμίας

Loading...


Μηνιαία Ιερατική Σύναξη των εφημερίων των Αρχιερατικών Περιφερειών Λαμίας, Θερμοπυλών & Ροδίτσης, Υπάτης, Λιανοκλαδίου, Στυλίδος και Πελασγίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Μαΐου στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Λαμία.

Ιδιαίτερη ευλογία για την Σύναξη αποτέλεσε η παρουσία του Ιερομονάχου π. Εφραίμ από τα Κατουνάκια του Αγίου Όρους, ο οποίος διερχόμενος από την Λαμία επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο για να υποβάλλει τα σέβη του και ο Ποιμενάρχης μας τον παρεκάλεσε να ομιλήσει στην Ιερείς που πραγματοποιούσαν την Σύναξη.
Ο π. Εφραίμ διηγήθηκε στους ιερείς τις αναμνήσεις που έχει από τη μαθητεία του στον παλαιό ασκητή γέροντα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη και κυρίως εκείνες που αφορούν την λειτουργική του ζωή. Ο Ποιμενάρχης μας συνοψίζοντας την ομιλία του π. Εφραίμ ανέφερε επίκαιρα μηνύματα, ετόνισε το πρόβλημα της εκκοσμικεύσεως το οποίο απειλεί κάθε πτυχή της εκκλησιαστικής μας ζωής και συνέστησε προσοχή, προσευχή και λειτουργική ζωή ώστε να επιτρέπουμε στο Θεό να επεμβαίνει σωτήρια στην καθημερινή μας ζωή.

1

Στο δεύτερο μέρος της Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε διοικητικά θέματα, στο αγιαστικό γεγονός της ελεύσεως του Λειψάνου του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας και στις λατρευτικές εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν την άφιξη και παραμονή του ιερού Λειψάνου καθώς και στο σπουδαιότατο γεγονός των Εγκαινίων του Πνευματικού-Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως την Κυριακή 19 Μαΐου στις 12:00 το μεσημέρι.

Στο τέλος της Συνάξεως διενεμήθη έντυπο υλικό και έγινε διεξοδική συζήτηση, όπου οι ιερείς κατέθεσαν ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις.

1