Ο Αγιασμός των υδάτων στον ποταμό Πηνείο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με ιερά κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια σε όλη την περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, επίκεντρο των εκδηλώσεων ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Αχιλλίου όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό, παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασιλείου Κόκκαλη και των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του Νομού και ακολούθως έρριψε τον Τίμιο Σταυρό στα παγωμένα νερά του Πηνειού ποταμού.

Διαβάστε εδώ:  Τα Άγια Θεοφάνεια στην Τρίπολη

Τον σταυρό ανέσυρε φέτος για πρώτη φορά ο Λαρισαίος Βιβλιοπώλης κ. Δημήτριος Κούκος, ο οποίος διδακτικότατα εδήλωσε πώς έπεσε στα παγωμένα νερά για να λάβει την ευλογία και τον φωτισμό του Κυρίου, κάτι που είχε για πολλά χρόνια στην σκέψη του και ευχαριστεί τον Θεό, που τον αξίωσε φέτος να ικανοποιήσει την ιερά αυτή επιθυμία του. Χιλιάδες λαού παρακολούθησαν την ιερά τελετή και μετά το πέρας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του Δήμου Λαρισαίων.tilegrafima.gr