Νέος Ηγούμενος στο Μοναστήρι Βύσσας (φωτο)

Loading...


Σε εκλογή ισοβίου Ηγουμένου προέβη η Αδελφότης της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου ε.ε., κατόπιν εντολής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού.

Πρώτος Ηγούμενος της Μονής εξελέγη παμψηφεί ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αστεριάδης, ιδρυτικό μέλος της Αδελφότητος, ο οποίος ως εντόπιος την καταγωγή απολαμβάνει της γενικώτερης εκτιμήσεως του ιερού κλήρου και του λαού της περιοχής.

Στη συνέχεια η Αδελφότης προέβη στην εκλογή Ηγουμενοσυμβούλων· του Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου και του Αρχιδιακόνου Ιακώβου Αρναουτίδη ως τακτικών και του Αρχιμανδρίτου Ευσεβίου Τσιαλτζή ως αναπληρωτού.

Ο νεοεκλεγής Ηγούμενος και οι Ηγουμενοσύμβουλοι προσήλθαν στην Ιερά Μητρόπολη και έλαβαν την ευλογία του επιχωρίου Μητροπολίτου.

Η ενθρόνιση του νεωστί εκλεγέντος Ηγουμένου προσδιορίσθηκε για το απόγευμα της Κυριακής 29ης Σεπτεμβρίου ε.ε.

Ο νεοεκλεγείς πρώτος Ηγούμενος της Μονής Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης Αρχιμ. Βαρθολομαίος, κατά κόσμον Σταύρος Αστεριάδης γεννήθηκε στην Ορεστιάδα το έτος 1974.

Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Νικηφόρο, προχειρισθείς σε Αρχιμανδρίτη.

Υπηρετεί στη Νέα Ορεστιάδα ως Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Θεοδώρων και Αρχιερατικός Επίτροπος Ορεστιάδος.

alt
alt
alt
alt