Νέες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από τον «Εσταυρωμένο» στο Βόλο

Loading...


Μία νέα πραγματοποίησαν προ ημερών (23/9) ο Σ.Σ.Κ. «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» και ο Σ.Π.Κ.Β. της «ΔΙΑΚΟΝΙΑ», στο πλαίσιο στήριξης των απόρων κρατουμένων γυναικών της μεγάλης γυναικείας φυλακής του ΕΛΑΙΩΝΑ Βοιωτίας. 

Η φυλακή αυτή – όπως και δεκάδες άλλοι χώροι κράτησης της πατρίδος μας – δέχτηκαν για πολλοστή φορά την έμπρακτη αγάπη της Τοπικής Εκκλησίας, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και πρακτικά στα αιτήματα των κοινωνικών υπηρεσιών και κυρίως στις εναγώνιες παρακλήσεις των κρατουμένων (ανδρών και γυναικών). Ένα φορτηγό αυτοκίνητο της Ι.Μ. Δημητριάδος – με δύο εθελοντές του «Ε» – μετέφερε μεγάλη ποσότητα χειμερινών ενδυμάτων για να καλυφθούν οι ανάγκες των φυλακισμένων εγκλείστων.

«Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» και η «ΔΙΑΚΟΝΙΑ», στηρίζουν και τις «ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ» Βόλου.

Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Σ.Σ.Κ. Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», κλήθηκαν εργαζόμενοι του Ιδρύματος Περίθαλψης Αυξημένης Φροντίδος Βαριά Νοητικά Υστερούντων Ατόμων «ΑΣΠΡΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ» να επισκεφθούν τον Σταθμό Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ι. Μ. Δημητριάδος «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» για να επιλέξουν και να παραλάβουν μια ποσότητα ενδυμάτων για τους τροφίμους του Ιδρύματος.

Η παράδοση των αναγκαίων ειδών ένδυσης, πραγματοποιήθηκε την 27η/9. Να σημειωθεί πως ο «Ε» και η «Δ» έχουν ενισχύσει και το ίδρυμα αυτό και στο παρελθόν. Έχει μεγάλη σημασία πως η Τοπική  Εκκλησία, μέσω των κοινωνικών της δομών, βρίσκεται σε ετοιμότητα για να βοηθήσει – στο μέτρο του δυνατού – τα τοπικά ιδρύματα που περνούν και αυτά μεγάλη οικονομική κρίση.