Νέα Διακονία του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου για τη στήριξη κρατουμένων‏

Loading...


Από τα τέλη Αυγούστου 2013, ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου και οι εθελόντριες που στηρίζουν τα συσσίτια της Ευαγγελιστρίας στο Αγρίνιο,

πραγματοποιούν νέα διακονία με σκοπό τη στήριξη αναξιοπαθούντων ομάδων και συνανθρώπων μας, που βρίσκονται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας στο Αγρίνιο.
Η διακονία ξεκίνησε μετά από έγκριση της σχετικής αιτήσεως προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, την οποία και δημοσίως ευχαριστούμε. Στα πλαίσια της νέας αυτής διακονίας, ενδεικτικά αναφέρονται οι ακόλουθες δράσεις:

• Κάλυψη εξόδων μεταφοράς (ταξί & εισιτηρίων ΚΤΕΛ) αλλοδαπής με 2 παιδιά ηλικίας 3 & 6 ετών, από το Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου στην Αθήνα (30/8/2013).

• Χορήγηση σεντονιών, 2 κουβερτών, μαξιλαριών καθώς και φαγητού, σε οικογένεια κρατουμένων από το Αφγανιστάν, με 2 παιδιά ηλικίας 3 & 5 ετών (6/10/2013).

Χορήγηση στα παιδιά της ίδιας οικογένειας, ρουχισμού, υποδημάτων, τροφίμων και φρούτων (7/10/2013).

• Προσφορά διαφόρων ειδών σε κρατουμένους (7/10/2013).

• Χορήγηση γάλακτος και πρωινού σε παιδιά Αφγανών κρατουμένων (10/10/2013).

Χορήγηση φαγητού, γάλακτος, 2 κουβερτών και διαφόρων ειδών, σε οικογένεια κρατουμένων από τη Συρία, με 2 παιδιά ηλικίας 4 & 5 ετών (15/12/2013).

• Χορήγηση στην ίδια οικογένεια κρατουμένων από την Συρία, γάλακτος, κρουασάν, μπισκότων και χυμών για τα παιδιά, καθώς και υποδημάτων, σεντονιών και 2 κουβερτών για την οικογένεια (17/12/2013).

Δωρεά ειδών προστατευτικού εξοπλισμού (2 κράνη μοτοσικλετιστών) στο Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου, μετά από πρότασή τους.

Τα έξοδα για τις ανωτέρω δράσεις καλύπτονται από εράνους μεταξύ των εθελοντριών των συσσιτίων της Ευαγγελιστρίας στο Αγρίνιο καθώς και από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Όποιος επιθυμεί να στηρίξει τη διακονία αυτή, παρακαλείται να επικοινωνήσει με το Πνευματικό Κέντρο της Ευαγγελιστρίας (στο τηλέφωνο 26410-55730) και με την υπεύθυνη, κυρία Βασιλική (Κική) Παπανικολάου (τηλ. 6986-386988).

Τέλος ανακοινώνεται ότι την ημέρα των Χριστουγέννων, κλιμάκιο των εθελοντριών θα επισκεφθεί, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας και θα προσφέρει καφέ και γλυκά στους κρατουμένους καθώς και στους αστυνομικούς υπηρεσίας, ενώ στις 11:30 το πρωί της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιηθεί στην Ευαγγελίστρια η διανομή των συσσιτίων στους 283 εγγεγραμμένους καθώς και γλυκών, χριστόψωμου, κρασιού, μελιού, ελαιολάδου και φρούτων, ώστε όλες οι τράπεζες των αδελφών μας  να είναι όσο το δυνατόν επαρκείς και ευλογημένες την Αγία αυτή Ημέρα.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, οι εθελοντές καθηγητές και καθηγήτριες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης» και οι εθελόντριες των συσσιτίων της Ευαγγελιστρίας ευχόμαστε σε όλους Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα και σας ευχαριστούμε για τη μεγάλη στήριξή σας στην προσπάθειά μας.