Νέα απάντηση από τον Θεσσαλιώτιδος Κύριλλο, τον οποίο στηρίζουν οι αρχιερατικοί επίτροποι

Loading...


Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Κύριλλος απάντησε στα περί ελέγχων από το ΣΔΟΕ.

Την ίδια στιγμή πάντως ο κ. Κύριλλος απολαμβάνει την αμέριστη στήριξη από τους αρχιερατικούς επιτρόπους της Μητροπόλεως οι οποίοι απέστειλαν επιστολή συμπαράστασης.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος αναφέρει συγκεκριμένα:
«Εξ αιτίας της παρατηρουμένης εμμονής ορισμένων εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών, τοπικής και πανελληνίου εμβελείας, στο κατάφωρο και αδικαιολόγητο ψεύδος, περί δήθεν ελέγχου μου από το ΣΔΟΕ και περί δήθεν υπάρξεως αμυθήτου περιουσίας μου, σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή, και προκειμένου να παύσει ο δεινός σκανδαλισμός των πιστών, τόσον της Επαρχίας μου, την άμεση ευθύνη των οποίων και έχω ως ποιμενάρχης αυτών, αλλά και της καθόλου Εκκλησίας, η οποία ατυχώς γίνεται στόχος ορισμένων μέσων γενικής ενημερώσεως, είμαι αναγκασμένος μετ’ αγανακτήσεως να επανέλθω εκ νέου (μετά και την από 25ην Νοεμβρίου 2012 έγγραφον διάψευσίν μου) και να δηλώσω ρητώς και κατηγορηματικώς προς πάντα καλοπροαίρετον, ότι:

α) Ουδέποτε οχλήθην από το ΣΔΟΕ για οποιοδήποτε ζήτημα.

β) Το σύνολο των χρημάτων που διαθέτω, όπως εμφαίνεται στις τηρούμενες καρτέλες των Τραπεζών, τις οποίες και εζήτησα με έγγραφό μου την 27ην Νοεμβρίου 2012, άμα τη δημοσιοποιήσει του όλου θέματος εις τον έντυπο τύπο, στη μεν Εθνική Τράπεζα το ποσό των 35.519,00 ευρώ (προϊόν εκ του ληφθέντος εφάπαξ ως εκπαιδευτικού στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση), στην Αγροτική Τράπεζα το ποσόν των 122 ευρώ και στην Τράπεζα Πειραιώς το ποσόν των 50 ευρώ.

γ) Παρέχω την δυνατότητα και εξουσιοδοτώ εν λευκώ τον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να ελέγξει την αλήθεια των ενταύθα δηλουμένων μου.

δ) Κατά των συκοφαντών μου, επιφυλάσσομαι παντός δικαιώματός μου για την ένδικη προστασία τόσον του κύρους της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, την οποίαν, χάριτι Θεού, διαποιμαίνω, αλλά και του ταπεινού μου προσώπου.

Καρδίτσα, 30 Νοεμβρίου 2012

† Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων

Κύριλλος Β’»

Μήνυμα συμπράστασης από τους αρχιερατικούς επιτρόπους

Από την πλευρά τους οι αρχιερατικοί επίτροποι της Μητροπόλεως έστειλαν το εξής μήνυμα συμπαράστασης:

Εμείς οι Αρχιερατικοί Επίτροποι της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων  συσκεφθήκαμε εν κοινή συνεδρία, υπό την προεδρίαν του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου μας, Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Θεοδωροπούλου, και αποφασίσαμε να δώσουμε στην δημοσιότητα το παρόν μήνυμα συμπαραστάσεως προς τον σεπτόν και σεμνόν Ποιμενάρχη μας κ. Κύριλλον, το όνομα του οποίου προς μεγάλη μας έκπληξη είδαμε την περασμένη Κυριακή να διαπομπεύεται από τις στήλες γνωστής αθηναϊκής εφημερίδος, η οποία μάλιστα (τι ειρωνία!) λίαν προσφάτως είχε εκδόσει και κυκλοφορήσει ένθετο αφιέρωμα στην προσωπικότητα και το έργο του.

Απηχώντας την γνώμη των ιερέων της μητροπολιτικής μας περιφερείας και διερμηνεύοντας τα κατά κοινήν διαπίστωσιν συναισθήματα υποστήριξης των πιστών των ενοριών μας προς το πρόσωπον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, δηλώνουμε ότι το εν λόγω σκοτεινό και ομιχλώδες δημοσίευμα ουδόλως αγγίζει τις καρδιές μας, αλλά μάλλον και ενισχύει την αγάπη και την αφοσίωσή μας προς τον άκακο, ανιδιοτελή, αφυλάργυρο και ελεήμονα τη καρδία Ποιμενάρχη μας κ. Κύριλλον, ο οποίος και πιστεύουμε ακραδάντως ότι θα βγεί από την προκειμένη περιπέτεια και περίσταση έτι λαμπρότερος και, δαυϊτικώς ειπείν, «ως χρυσός εν χωνευτηρίω», διά μίαν εισέτι φοράν εν τη υπερπεντηκονταετή αυτού διακονία δοκιμασθείς.

«Κυρίλλου, του Σεβασμιωτάτου και θεοπροβλήτου Μητροπολίτου ημών, πολλά τα έτη»!