Μυστήριο του Ευχελαίου στην 21η Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων

Loading...


Την πρώτη επίσημη επισκέψή του στην 21η Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων ,που εδρεύει στην πόλη της Κομοτηνής,πραγματοποίησε (6 Ιουνίου 2013) ο Σεβ.Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.Παντελεήμων.

Τον υποδέχτηκε ο ανώτατος Διοικητής Φρουράς Ταξίαρχος κ.Θεόδωρος Ξανθόπουλος και στην συνέχεια τέλεστηκε το Μυστήριο του Ευχελαίου. Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος μίλησε ενώπιον του Ταξίαρχου,των αξιωματικών,υπαξιωματικών και οπλιτών με θέμα: «Εκκλησία και Στρατός, παντοτινή ελπίδα και ασφάλεια του Ελληνισμού».

Η επίσκεψη συνεχίστηκε με ξενάγηση του Σεβασμιωτάτου στο πλούσιο από εκθέματα Στρατιωτικό Μουσείο της Ταξιαρχίας. Ο Σεβ.κ.Παντελεήμων εξέφρασε τον θαυμασμό του για όσα είδε, για μία ακόμη φορά, και υπογράμμισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις στην παραμεθόριο περιοχή χαρίζουν ασφάλεια στους κατοίκους, αν και βρισκόμαστε σε καιρό ειρήνης, και δίνουν ζωντάνια στην τοπική κοινωνία.

Υπογράμμισε δε, ότι οι παντός βαθμού στρατιωτικοί αξίζουν τον θαυμασμό και τον έπαινο για όσα έχουν πράξει διαχρονικά. Η επίσκεψη έκλεισε με ανταλλαγή αναμνηστικών,του Εμβλήματος της Ταξιαρχίας εκ μέρους του Ταξίαρχου και του ενθυμίου της Χειροτονίας του από τον Σεβασμιώτατο.