Μύκονος: 10ετές μνημόσυνο της μητρός του Λαρίσης Ιερωνύμου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Μητροπολιτικό ναό Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής ιερούργησε το πρωί του Σαββάτου 8 Ιουνίου 2019 ο .

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολη Λαρίσης: «Στο τέλος της θείας λειτουργίας, με την παρουσία και την συμπροσευχή του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Δήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέου, ο Μητροπολίτης Λαρίσης τέλεσε το δεκαετές μνημόσυνο της κατά σάρκα αείμνηστου μητρός του Μαρίας, η οποία ήταν Μυκονιάτισσα στην καταγωγή.

Προσφωνώντας τον Μητροπολίτη Λαρίσης ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος καλωσόρισε τον κ. Ιερώνυμο στον τόπο του, εξέφρασε την χαρά του για την προαγωγή του εις επίσκοπον, τόνισε ότι η Εκκλησία εξετίμησε τα χαρίσματά του και την πολυετή διακονία του και τον εξέλεξε Μητροπολίτη Λαρίσης και ότι η κυκλαδική Μητρόπολη είναι σπίτι του στο οποίο μπορεί να λειτουργεί και να αναπαύεται ελεύθερα και με απόλυτη άνεση.

Απαντώντας ο Μητροπολίτης Λαρίσης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σύρου, για την πατρική του αγάπη, για την στήριξή του στο πρόσωπό του, για τα όσα του δίδαξε και επεσήμανε ότι η Μύκονος έχει γεννήσει σπουδαίους εκκλησιαστικούς ηγέτες που έδωσαν πνοή στον τόπο και την Εκκλησία εν γένει. Ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να στηρίζει τον Μητροπολίτη Σύρου, ο οποίος με την διακριτική του αγάπη και την αδιάκοπη προσφορά του δίνει μαρτυρία ζωής.

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης δέχθηκε τις ευχές των οικείων και συντοπιτών του, για τα νέα καθήκοντά του, όπως και για την ανάπαυση της αειμνήστου μητέρας του».tilegrafima.gr