Μοναχική κουρά από τον Σταγών Χρυσόστομο

Loading...


Ι.Μ.Τρίκκης: Την Κυριακής 10 Μαρτίου 2019 τελέσθηκε ο A΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, που καλείται και «Εσπερινός της Συγγνώμης».

Το απόγευμα στις 6 επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Χρυσόστομος υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Φανερωμένης» την οποία κόμισαν οι Ιερείς από τον ομώνυμο Ναό των Τρικάλων.

Εν συνεχεία τελέσθηκε ο Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου με την συμμετοχή σχεδόν του συνόλου των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού τελέστηκε η μοναχική κουρά (ρασοευχή) του κ. Αποστόλου Κουκουμπάνη. Ο Σεβασμιώτατος έδωσε στον νέο μοναχό το όνομα Παντελεήμων, προς τιμή του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Παντελεήμονος Χρυσοφάκη.

Πριν το τέλος του Εσπερινού ανέγνωσε την συγχωρητική ευχή στους πατέρες και τους συγκεντρωμένους πιστούς και όλοι αντάλλαξαν μεταξύ τους τον ασπασμό της αγάπης και της συγχωρήσεως, αιτούμενοι και παρέχοντες συχώρεση, όπως ορίζει η τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας, ευχόμενοι μεταξύ τους Καλή Τεσσαρακοστή.tilegrafima.gr