Μνημόσυνο αειμνήστου Αρχιμανδρίτου π. Παύλου Χαρίση στην Καρίτσα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με ιδιαίτερη συγκίνηση τελέσθηκε στην Καρίτσα, την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 το τετραετές ιερό μνημόσυνο του αειμνήστου Αρχιμανδρίτου π. Παύλου Χαρίση,  λογίου κληρικού, Ιεροκήρυκος και πνευματικού πατρός των πιστών της τοπικής Εκκλησίας, διατελέσαντος επί σειρά ετών εφημερίου του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καρίτσας.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, στην θεία λειτουργία και το μνημόσυνο συμμετείχαν πολλοί πιστοί από την Καρίτσα, την Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή. Στην επιμνημόσυνη ομιλία του ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Νικηφόρος τόνισε τα πολλά χαρίσματα του μακαριστού πλέον Ιερομονάχου, π. Παύλου, με τα οποία ήταν προικισμένος από τον Θεό, ενώ αναφέρθηκε στην σπουδαία πνευματική εργασία του σε όλους τους τομείς, γεγονός που τον κατέστησε πύρινο λειτουργό και επιτυχημένο κατά Θεόν πνευματικό πατέρα, ποιμένα και διδάσκαλο των πιστών.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Νεαπόλεως: Μνημόσυνο Γέροντος Μητροπολίτου κυρού Διονυσίου (ΦΩΤΟ)

Στο τέλος προσευχήθηκαν όλοι για την ανάπαυση της μακαρίας ψυχής του, τελεσθέντος και του ιερού μνημοσύνου, ενώ ο π. Ανατόλιος, τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου και οι κυρίες της ενορίας διένειμαν το κόλλυβο και άλλες ευλογίες εις ανάπαυσιν του μακαρία τη λήξει γενομένου, πνευματικού τους πατρός.