Μητροπολίτης Ξάνθης για τους άθεους: «Προκαλούν το δημόσιο αίσθημα»

Loading...


Η προκλητική στάση των άθεων και αυτό το Πάσχα προκαλεί αλγεινή εντύπωση και εξοργίζει. Για σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή στήνουν «Φανερό Δείπνο» με κυρίως γεύμα το κρέας, με μοναδικό και προφανή στόχο να προκαλέσουν.

Θέση στο θέμα πήρε με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Ξάνθης Πανατελεήμων που κάνει λόγο για δημόσια πρόκληση. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Η Ένωση Αθέων Ελλάδος με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της καθώς και σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε «Φανερό Δείπνο», καλώντας σε κρεωφαγία την Μεγάλη Παρασκευή. Μάλιστα προτίθεται να διοργανώσει αντίστοιχη εκδήλωση και στην πόλη της Ξάνθης, χωρίς όμως να δίνει δημόσια τα στοιχεία για το πού θα πραγματοποιηθεί αυτή.

Διαβάστε εδώ:  Πασχαλινό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου με αναφορές στους άθεους και στους εχθρούς της πίστης

Είναι εύλογο για τον κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως πως μια τέτοια πρωτοβουλία αποτελεί πρόκλησή όχι μόνο για τους πιστούς, αλλά και για το δημόσιο αίσθημα ευρύτερα. Μόλις που είναι ανάγκη να τονιστεί ότι όσοι στεγάσουν μια τέτοια εκδήλωση αποκόπτουν στην πράξη τον εαυτό τους από την Εκκλησία, εφ΄ όσον είναι χριστιανοί ενώ, αν δεν πιστεύουν περιφρονούν καταφανώς τη θρησκεία των συμπολιτών τους».tilegrafima.gr