Μητροπολίτης Κερκύρας: «Οδηγήστε τα παιδιά σας στον Χριστό» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο ιερούργησε στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων πόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Κερκύρας εξ’αφορμής της Ευαγγελικής περικοπής, επεσήμανε το μεγάλο ενδιαφέρουν και τη στοργή του πατέρα προς τον πάσχοντα υιό του, που είχε ως αποτέλεσμα να παρακαλέσει τον Κύριό μας, να τον θεραπεύσει.

Συγκεκριμένα ο υπογράμμισε τρεις κατηγορίες γονέων, στην εποχή μας. Η πρώτη κατηγορία είναι οι λεγόμενοι “αδιάφοροι”, οι οποίοι παρέχουν στα παιδιά τους όλα τα υλικά αγαθά, τα πιο ακριβά, που εκείνα απαιτούν, φθάνει να μην τους ενοχλούν. Η δεύτερη κατηγορία είναι οι “μοντέρνοι-κουλτουριάρηδες”, οι οποίοι πιστεύουν ότι ο θεσμός της οικογένειας και η ανατροφή των παιδιών, είναι ξεπερασμένες ως έννοιες, σήμερα που οι ρυθμοί της ζωής είναι ταχύτατοι και ως εκ τούτου δεν περισσεύει χρόνος και για αυτά.

Διαβάστε εδώ:  Μητρόπολη Κερκύρας: Επιτυχής η εθελοντική αιμοδοσία - Το μήνυμα του Μητροπολίτη (ΦΩΤΟ)

Αλλά και οι ιθύνοντες, μεταξύ αυτών και μερίδα εκεπαιδευτικών, έχουν την αυτή αντίληψη, σχετικά με τη διαπαιδαγώγηση των νέων ανθρώπων, χωρίς αρχές, χωρίς πίστη στο Θεό. Στην τρίτη κατηγορία περιλαμβάνονται όλοι εκείνοι οι γονείς, οι οποίοι έχουν πλήρη συναίσθηση της υψηλότατης ευθύνης που έχουν αναλάβει, έναντι του Χριστού, που δεν είναι άλλη από την διάπλαση ανθρώπινων χαρακτήρων, μεγαλώνουν τα τέκνα τους εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, εμφυσώντας στις αγνές ψυχές τους τα νάματα της Πίστεώς μας και τον σεβασμό προς τον άλλο. Όλα αυτά τα ζευγάρια αποτελούν τη “μαγιά”, από την οποία θα αναδειχθεί η νέα γενιά της πατρίδος μας, μια γενιά Χριστιανική, βασιζόμενη στις αρχές και το ήθος των πατέρων μας.

Καταλήγοντας ο κ. προέτρεψε τους γονείς να οδηγήσουν τα τέκνα τους στην Πηγή της ζωής, τον Κύριό μας, τον Ιησού Χριστό. Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη σε Εκείνον, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν για τα παιδιά τους. Όσοι κίνδυνοι και να ελλοχεύουν, η πίστη κρατά τον άνθρωπο, διότι είναι δύναμη εσωτερική, εκ Θεού δωσμένη.