Μητροπολίτης Χίου: «Τα Μοναστήρια υπερασπίζονται ορθόδοξη πίστη και εθνική υπόσταση» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο προέστη της Ιεράς Πανηγύρεως του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ανθίμου, Ιδρυτού και Κτίτορος της Ιεράς Μονής Παναγίας «Βοηθείας».

Το πρωί εχοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και ακολούθως ετέλεσε την Θ. Λειτουργία μετά ικανού αριθμού Ιερέων και Διακόνων, ενώ πλήθος πιστών από την Χίον, την Θεσσαλονίκην, την Πάτρα, την Μυτιλήνην και άλλα μέρη της Ελλάδος, είχε κατακλύσει τόσο το Καθολικόν και τον Νάρθηκα όσον και τους άλλους χώρους της Ιεράς Μονής, μεταξύ των οποίων και ο Αντιπεριφεριάρχης Χίου κ. Σταμάτιος Κάρματζης.

Πριν την «Απόλυση» ο Σεβασμιώτατος απένειμε τον Σταυρόν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Πρωτομάρτυρος της Νήσου Ισιδώρου, που αποτελεί την ανωτάτη διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, στην Ιερά Μονή Παναγίας Βοηθείας. Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος είπε: «Τα μας είναι ιεροί τόποι που υπερασπίζονται και την ορθόδοξη πίστη και την εθνική μας υπόσταση. Η Ιερά αυτή Μονή κάτω από τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού Κυρίας Θεοτόκου της Βοηθείας απάσης ταής οικουμένης και του Ιδρυτού και Κτίτορος αυτής Αγίου Ανθίμου έχει επιτελέσει, επιτελεί και θα επιτελεί υψίστης σημασίας πνευματικόν έργον.

Διαβάστε εδώ:  Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος: Τον παπά ο κόσμος στην Ελλάδα τον θέλει δίπλα του (ΦΩΤΟ)

Το έργον αυτό δεν είναι φανερό στα μάτια των ανθρώπων, αλλά το γνωρίζει ο ίδιος ο Θεός. Η Ιερά Μητρόπολή μας αισθάνεται άφατη την ευγνωμοσύνη προς την Ιεράν Μονήν γι’ αυτό και παρακαλούμε την αγία Ηγουμένη Δοσιθέαν Μοναχήν να μας επιτρέψει να της επιδώσουμε αυτή την Τιμητική Διάκρισι μπροστά στα ιερά Λείψανα του Αγίου Ανθίμου».

Ακολούθησε η σε κλίμα πολλής συγκινήσεως απονομή του Σταυρού του Αγ. Ισιδώρου προς την αγίαν Ηγουμένην, μετά την οποία πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτανεία των τιμίων Λειψάνων του Οσίου Ανθίμου στους χώρους της Ιεράς Μονής.