Μητρόπολη Κονίτσης: Οι Δήμαρχοι Αθηναίων και Θεσ/νίκης θέλουν να κάνουν την κοινωνία Σόδομα και Γόμορρα

Loading...


Καταγγέλει τους Δημάρχους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης για προβολή της «ηθικής ανωμαλίας» (προφανώς για το gay pride), συμπαραστέκεται στους ιερείς και στους πιστούς στην Πρεμετή και εκφράζει αγωνία για την ερήμωση της επαρχίας, το ψήφισμα του 19ου Γεν. Ιερατικού Συνεδρίου Ι.Μητροπ. Δρυϊνουπόλεως. 

Αναλυτικότερα αναφέρει:  

             Είναι λόγος του Αγίου Πνεύματος αποτυπωμένος στον 132ο Ψαλμό : «Ιδού δη τι καλόν η τι τερπνόν, αλλ’ η το κατοικείν αδελφούς επί το αυτό ;» (Ψαλμ. 132,1). Δηλαδή, τι ωραιότερο και τι πιο ευχάριστο υπάρχει παρά να συγκατοικούν οι ομόψυχοι αδελφοί όλοι μαζί ;

            Πράγματι, οι Εφημέριοι της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, με την πατρική φροντίδα  και καθοδήγηση του Μητροπολίτου μας κυρίου ΑΝΔΡΕΟΥ, εζήσαμε ένα διήμερο (2-3 Σεπτεμβρίου) ευλογημένο στο Μοναστήρι των Ταξιαρχών («Γκούρας»), όπου διεξήχθησαν οι εργασίες του 19ου Γενικού Ιερατικού Συνεδρίου της Μητροπόλεώς μας. Το Γενικό θέμα του Συνεδρίου ήταν : «γνωριμία με τους Πατέρες της Εκκλησίας».

Μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε μεγάλες μορφές της Εκκλησίας, ώστε να τονωθή και ενισχυθή η πίστη μας και το ποιμαντικό μας έργο στους σημερινούς δύσκολους και ταραγμένους καιρούς. Εζήσαμε λατρευτικές ευκαιρίες, με κορυφαία την Θεία Λειτουργία, όπου και ετελέσθη μνημόσυνο των κοιμηθέντων, κατά το τελευταίο έτος, συλλειτουργών μας, ενώ στην κοινή μας τράπεζα όλοι οι σύνεδροι «μετελάμβανον τροφής εν αγαλλιάσει και αφελότητι καρδίας, αινούντες τον Θεόν» (Πραξ. β  46-47).

Στο τέλος, ενεκρίθη δια βοής το ακόλουθο

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

1) Συμμετέχουμε στην αγωνία της Πατρίδος μας και ζούμε μαζί με τους ενορίτες μας την κρισιμότητα της οικονομικής δυσπραγίας.
2) Καταγγέλλουμε την επίμονη προσπάθεια των Δημάρχων Αθηνών και Θεσσαλονίκης να προβάλλουν την ηθική ανωμαλία και να μεταβάλλουν την κοινωνία σε Σόδομα και Γόμμορα.
3) Αγωνιούμε για την συνεχή συρρίκνωση των Επαρχιών Πωγωνίου και Κονίτσης από τις διάφορες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα ο τόπος να κινδυνεύη να ερημωθή.
4) Ζητούμε από όλους τους παράγοντες της Παιδείας ενότητα και ομοψυχία, ώστε να αρχίση χωρίς προβλήματα η νέα σχολική χρονιά. Τέλος,
5) Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τα βίαια επεισόδια σε βάρος κληρικών και λαϊκών, στην Πρεμετή της Βορείου Ηπείρου και απαιτούμε από τους Αλβανούς σεβασμό προς την Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.