Μητρ. Πατρών: Καλοδεχούμενος όποιος έρχεται στην πατρίδα μας όμως οφείλει να σέβεται την πίστη μας

Loading...


Ερωτηθείς για τις οδηγίες του κ. Διοικητού του « Παναγία η Βοήθεια» σχετικά με την αντιμετώπιση αλλοεθνών και αλλοθρήσκων, ο , ανέφερε τα εξής:

Γνωρίζομεν, ότι τόσο στο Π.Γ.Ν.Π. « Παναγία η Βοήθεια», όσο και στα άλλα νοσηλευτικά Ιδρύματα της πόλεώς μας, παρέχεται κατά τον καλύτερο τρόπο, η νοσηλεία και η εν αγάπη αντιμετώπιση των ασθενών, όποιοι και αν είναι, Έλληνες η αδελφοί μας από άλλες χώρες, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και θρησκεύματος ( ως γνωστόν στα Νοσοκομεία μας πλειστάκις με την βοήθεια της Εκκλησίας νοσηλεύονται μετανάστες από άλλες χώρες), χωρίς ποτέ να δημιουργηθή το παραμικρόν ζήτημα.
Η Ιερά Μητρόπολίς μας έχει άριστες σχέσεις με την Διοίκηση και το Ιατρικό, Νοσηλευτικό προσωπικό ως και με όλους τους, παντί τρόπω, εργαζομένους στα Νοσοκομεία.
Οι εντεταλμένοι Ιερείς μας εργάζονται νυχθημερόν και θυσιαστικά, συνεργαζόμενοι με τις Διοικήσεις και το Προσωπικό των Νοσοκομείων και μας ενημερώνουν για τον θαυμάσιο τρόπο λειτουργίας της διακονίας τους και της προσφοράς αγάπης προς πάντα άνθρωπο απ’ όπου αυτός και αν προέρχεται.

Διαβάστε εδώ:  Κατεβάζουν τις εικόνες στο Πανεπιστημιακό Nοσοκομείο Πατρών

Ως προς το θέμα των οδηγιών του κ. Διοικητού του Π.Γ.Ν.Π. « Παναγία η Βοήθεια», θεωρώ ότι ήτο μάλλον ατυχείς και δεν εχρειάζοντο.

Εξ’ αφορμής αυτού του θέματος επαναλαμβάνομε, ότι και άλλες φορές έχομε επισημάνει. Ότι δηλαδή όποιος έρχεται στην Πατρίδα μας και στην πόλη μας είναι καλοδεχούμενος, όμως οφείλει να σέβεται την πίστη μας, την παράδοσή μας και τα ήθη μας, όπως τον σεβόμεθα και τον αγαπάμε και μείς. Εάν, όσοι φθάνουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε λόγο στην Πατρίδα μας, επιθυμούν κάτι άλλο, διαφορετικό από την ιδική μας ποιότητα ζωής, την πνευματική μας ιδιοπροσωπία και ταυτότητα, ας την αναζητήσουν αλλού, αν την βρούν βεβαίως.

 
Εμείς εμπνεόμενοι από το πνεύμα της αγάπης του Κυρίου μας, προσφέρομε από καρδίας αγάπη προς πάντας, σεβόμενοι την πίστη μας και ο, τι παρελάβαμε ως ιερά παρακαταθήκη από τους Αγίους μας και από τους Πατέρες μας.
Δεν θα θυσιάσωμε τίποτε απ’ όλα αυτά. Όσο για όσους θα ήθελαν στον βωμό της λεγομένης παγκοσμιοποίησης και της πολτοποποίησης των πάντων, να απεμπολήσουν τα ιερά και τα όσια μας, (αυτό το λέγομε προς πάσαν κατεύθυνσιν), θα μας εύρουν αντιθέτους και θα προασπισθούμε τα δικαιώματα και τα πιστεύματα του Λαού μας μέχρι κεραίας και με οποιαδήποτε θυσία.
Μόνο εάν σεβώμεθα τον εαυτό μας θα μας σέβωνται και οι άλλοι.tilegrafima.gr