Μητρ. Κερκύρας προς μαθητές: Η ηλικία σας χρειάζεται πρότυπα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 ο τέλεσε τον στα κάτωθι : 5ο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, 1ο και 5ο Γυμνάσιο, 4ο Λύκειο και στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο.

Μιλώντας προς τους μαθητές ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι η ηλικία τους χρειάζεται πρότυπα για να μπορούν να εμπνέονται, τόσο στη σχολική τους ζωή, όσο και στη γενικότερη πορεία τους στην κοινωνία μας. Ένα τέτοιο πρότυπο αποτελεί ο κερκυραίος σπουδαίος αθλητής και ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος δίδαξε σε όλους και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους τέσσερα στοιχεία : πρώτον την πειθαρχία, δεύτερον τον προγραμματισμό, τρίτον τη συνέπεια και τέταρτον την υπομονή.

Όπως επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος αυτά τα τέσσερα στοιχεία τα συναντάμε στις αρχές της Ορθόδοξης παράδοσής μας, η οποία αν συνδυαστεί με τη γνώση και το σχολείο, μπορεί να προσφέρει τα πρότυπα σε όλους τους μαθητές.

Επιπλέον ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι τα ανωτέρω δεν κατακτώνται μόνο με την ορθή λογική και το νου, μα προπαντός με την καρδιά, μέσα στην οποία πρέπει να γεννηθεί ο Χριστός μας.

Τα παιδιά υποδέχθηκαν το Μητροπολίτη Κερκύρας με σεβασμό και ο ίδιος αισθάνθηκε μεγάλη χαρα, επικοινωνώντας μαζί τους, ενώ είχε και την ευκαιρία να συζητήσει με τους διευθυντές και τους συλλόγους των διδασκόντων, σε πολύ καλό κλίμα.