Μητρ. Φθιώτιδος: Να καθαρίσουμε την ψυχή μας από την λέπρα της αμαρτίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου ε.ε. ο ιερούργησε και ωμίλησε στον Ιερό Ναό των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Παγκρατίου.

 

Στο του ο Ποιμενάρχης απευθυνόμενος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ανέλυσε λεπτομερώς την Ευαγγελική περικοπή των δέκα λεπρών και χαρακτηριστικά ανέφερε:

« Στην σημερινή ευαγγελική περικοπή του αγίου αποστόλου και ευαγγελιστού Λουκά βλέπουμε την θεραπεία 10 λεπρών ανθρώπων από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό. Όμως ενώ υπήρξαν 10 οι ιαθέντες, ένας μόνο γύρισε ευγνώμων για να ευχαριστήσει τον Κύριο και ευεργέτη του. Γι’ αυτόν τον ένα ευγνώμονα λεπρό δεν υπήρξε μόνο η θεραπεία αλλά επήλθε και η σωτηρία. Η ευγνωμοσύνη αυτού του ανθρώπου πρέπει να γίνει παράδειγμα και για εμάς, διότι δεν πρέπει μόνο να παρακαλούμε τον Θεό αλλά πρέπει να τον δοξολογούμε και να τον ευχαριστούμε για τις ευεργεσίες του και για όλα τα καλά που μας προσφέρει.

Η ασθένεια της λέπρας του σώματος πλέον έχει καταπολεμηθεί, αυτό που είναι πιο επικίνδυνο είναι η λέπρα της ψυχής, η αμαρτία. Η αμαρτία όταν ριζώσει στην ψυχή του ανθρώπου, την παραμορφώνει όπως η λέπρα παραμορφώνει το σώμα. Το φάρμακο το οποίο θεραπεύει την λέπρα της είναι μόνο το σώμα και το αίμα του Χριστού. Η Εκκλησία καθημερινά δια του ευαγγελίου και του κηρύγματος της βοά κατά της αμαρτίας.

Δυστυχώς στην σημερινή δύσκολη εποχή που ζούμε, έχουμε μείνει λίγοι. Η πλειοψηφία ακολουθεί τον δρόμο της αμαρτίας και δεν γυρνά να δει τον ευεργέτη μας Θεό. Όμως μην φοβάστε διότι όπως έλεγε ο αγαπητός σε όλους μας Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Η Πατρίδα μας δεν θα καταστραφεί, διότι το τιμόνι της το κρατά η Υπεραγία Θεοτόκος και ο Θεός σκανδαλωδώς προστατεύει την Ελλάδα».

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καραμέρης εξέφρασε την χαρά του και εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και ολόκληρης της Ενορίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευλογητή και αγιαστική παρουσία του στον Ιερό Ναό και του ευχήθηκε Καλή και ευλογημένη Χρονιά γεμάτη υγεία και δύναμη.

Αμέσως μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος πλαισιούμενος από τους ιερείς και διακόνους ετέλεσε τα μνημόσυνα 3 αειμνήστων ενοριτισσών στο τέλος των οποίων ευχήθηκε στους οικείους να έχουν την άνωθεν παρηγορία του Παρακλήτου στο πένθος τους και να προσεύχονται για την ανάπαυση της ψυχής των κεκοιμημένων.

Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.

Στις 12:00 το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου Ιεροψαλτών Φθιώτιδος « Νικόλαος Δοχειαρίτης», παρουσία του Προέδρου, του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, των μελών, ενώ παρέστη προσκεκλημένος από το συμβούλιο και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Ποιμενάρχης ευχήθηκε σε όλους τους ιεροψάλτες , καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία, δύναμη και ευλογία για να επιτελούν το δύσκολο έργο τους με φόβο Θεού και αγάπη.

Τέλος τον Σεβασμιώτατο προσεφώνησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Παλιούρας, ο οποίος μεταξύ άλλων τον ευχαρίστησε για την πατρική αγάπη και στήριξη που παρέχει στον Σύλλογο και σε κάθε μέλος του ξεχωριστά.

 

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr