Μητρ. Φθιώτιδος: Κανονικά η πρωϊνή προσευχή στα Σχολεία – Mην παρασύρεστε από φημολογίες

Loading...


» Ουδείς λόγος γίνεται για την της πρωινής και οι εκπαιδευτικοί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου θα συνεχίσουν το μέχρι τώρα πρόγραμμα της πρωινής προσευχής, η οποία δρα ευεργετικά στην ψυχολογία κάθε ανθρώπου και μάλιστα των παιδιών και φέρνει την ευλογία του Θεού στη ζωή τους» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η αναφορικά με το θέμα της πρωινής προσευχής στα σχολεία. Αναλυτικά:

Επειδή πολύς θόρυβος δημιουργήθηκε για την κατάργηση ή τη συνέχιση τελέσεως της πρωινής προσευχής, γνωρίζομε εις το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι:

                Σε Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το καθημερινό σχολικό πρόγραμμα έχει αποσιωπηθεί η ώρα της πρωινής προσευχής. Θέλουμε να πιστεύουμε εκ παραδρομής. Στη συνέχεια, όμως, της ιδίας Εγκυκλίου γίνεται αναφορά στο Προεδρικό Διάταγμα 201/98, το οποίο περί της πρωινής προσευχής λέγει: «Πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημε­ρεύ­ουν…».

                Συνεπώς, ουδείς λόγος γίνεται για την κατάργηση της πρωινής προσευχής και οι εκπαιδευτικοί σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου θα συνεχίσουν το μέχρι τώρα πρόγραμμα της πρωινής προσευχής, η οποία δρα ευεργετικά στην ψυχολογία κάθε ανθρώπου και μάλιστα των παιδιών και φέρνει την ευλογία του Θεού στη ζωή τους.

                Παρακαλούμε τους πιστούς να μη παρασύρονται από φημολογίες, οι οποίες -χωρίς να πρέπει- διχάζουν το λαό και δημιουργούν πρόβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.