Μητρ. Δημητριάδος: Kαταναλώνοντας ελληνικά προϊόντα, αντιμετωπίζουμε την κρίση

Loading...


Της Νίκης Μουλά

Ένα τεράστιο , τα οποία θα προσφερθούν σε 2.000 και πλέον άτομα, από το κίνημα «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε», θα στηθεί το βράδυ του Σαββάτου, στις 9 μ.μ., μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος, στην παραλία.

Η εκδήλωση, την οποία θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Εύη Ράπτη, θα πλαισιωθεί από χορούς της Κρητικής Αδελφότητας στο Βόλο «Το Αρκάδι», του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Νέας Αγχιάλου και των χορευτικών συγκροτημάτων γυναικών και νέων

Στη συνέχεια, θ» ακολουθήσει πρόγραμμα ελληνικής μουσικής από το συγκρότημα του Πάγκαλου και της Αϊντα, θα διανέμονται το έντυπο και 400 μπλουζάκια με τη στάμπα του κινήματος, ενώ θα γίνεται ενημέρωση για τις 20 τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες συμμετέχουν ως χορηγοί στην εκδήλωση.

Όπως υπογράμμισε «καταναλώνοντας ελληνικά προϊόντα, αντιμετωπίζουμε την κρίση, δημιουργούμε θέσεις εργασίας, τονώνουμε την αγορά στον τόπο μας και δημιουργούμε μία προσπάθεια ενότητας. Βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους που γνωρίζουν τον τόπο και την αγορά και όλοι μαζί έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας και τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά».

Κάνοντας έναν απολογισμό για τους 10 μήνες λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος συμπλήρωσε πως οι συμμετέχοντες έμαθαν να συνεργάζονται, καθώς, επίσης, το κίνημα έγινε αποδεκτό, ενώ στόχος είναι να ξεκινήσουν επισκέψεις στα σχολεία, αφού η νοοτροπία πρέπει ν» αλλάξει από τα παιδιά.

«Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να μάθουν ν» αναζητούν που παράγεται ένα προϊόν, να εντοπίζουν το προϊόν που παράγεται στον τόπο μας και παίρνοντας αυτό το προϊόν, ουσιαστικά να καταλάβουν πως δημιουργούν καλύτερες προϋποθέσεις για το δικό τους μέλλον», κατέληξε ο κ. Ιγνάτιος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Τρύφωνας Πλαστάρας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Ιγνάτιο για τη συμμετοχή του στο κίνημα, απηύθυνε πρόσκληση σε όσες επιχειρήσεις δεν πρόλαβαν να προσεγγίσουν να δηλώσουν συμμετοχή, αφού μέχρι την τελευταία στιγμή η λίστα θα παραμείνει ανοιχτή.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο μήνυμα που μετέφερε ο Σεβασμιώτατος σε όλους τους συμμετέχοντες του κινήματος, το οποίο είναι «Μόνο όλοι μαζί μπορούμε», ενώ ο κ. Δημήτρης Κουτσούκος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής, τόνισε ότι το όργανο είναι άτυπο και επεσήμανε ότι έχουν γίνει αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, προκειμένου να προωθηθεί το κίνημα.

Με τη σειρά του, ο κ. Δημήτρης Βασιλείου, μέλος της συντονιστικής επιτροπής και αντιπρόεδρος του ΕΚΒ, σημείωσε πως «οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι τα ελληνικά προϊόντα έχουν τη δική τους αξία, γι» αυτό πρέπει να τα τιμούμε. Μόνο η δύναμη του Έλληνα αποδεικνύει εμπράκτως ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα. Αυτό το κίνημα έχει πολλές ρίζες και οι ρίζες θ» απλωθούν σε όλη την Ελλάδα».

«Το τραπέζι με τα ελληνικά προϊόντα είναι τραπέζι αγάπης, αλληλεγγύης και ομόνοιας στους δύσκολους καιρούς, γι» αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας», κατέληξε ο κ. Γιάννης Γρηγορίου, από τη συντονιστική επιτροπή και πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης.

Από τον Σεπτέμβριο του 2015, στο Βόλο έχει ενεργοποιηθεί ξανά το κίνημα «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε». Έτσι, το Παράρτημα Μαγνησίας, σ» αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, έχει πραγματοποιήσει πολλές εκδηλώσεις, με πλήρη ανιδιοτέλεια, αφού δεν έχει καμία οικονομική διαχείριση και έχει κατορθώσει να κάνει φανερή την παρουσία του, προκειμένου να προτιμούν οι Βολιώτες τα ελληνικά προϊόντα.