Μεθέορτος Εσπερινός και Λιτανεία Εικόνας Αγίων Αναργύρων στη Νέα Ιωνία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ι.Μ. Νέας Ιωνίας: Με κατάνυξη και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην μνήμη των Αγίων, ενδόξων, θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον υπό ανακαίνιση ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Όπως μας ενημερώνει η Ι.Μ. Νέας Ιωνίας: «Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το εσπέρας, Σάββατο 1 Ιουλίου, τελέσθηκε ο μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Στη συνεχεία πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Αναργύρων στους δρόμους της Νέας Ιωνίας υπό τους ήχους της φιλαρμονικής, με τη συνοδεία Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, Τοπικών Αρχόντων, Εκπροσώπων Μικρασιατικών Συλλόγων και Σωματείων καθώς και πλήθους πιστών.

Διαβάστε εδώ:  Η Εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ευχήθηκε η Χάρις του Θεού, δια πρεσβειών των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού να σκέπει τον καθέναν από εμάς και να χαρίζει σε όλους μας έτη πολλά, ευλογημένα και καρποφόρα!

Στη συνέχεια, στον προαύλιο χώρο του Ναού πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από τμήματα τοπικών Μικρασιατικών Συλλόγων».