Μεταφέρεται για προσκύνημα ο Σταυρός του Απ. Ανδρέα στη Ρωσία

Loading...


Πυρετωδώς προχωρούν οι προετοιμασίες, τόσο στην Πάτρα, όσο και στην Ρωσία, ώστε να μεταφερθή ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέου στην ομόδοξη χώρα, προς ευλογία και αγιασμό του Ρωσικού Λαού, με αφορμή τους εορτασμούς για την επέτειο των 1025 ετών από της Βαπτίσεως των Ρως στον Δνείπερο ποταμό.

Στην Ρωσία αναμένεται λαμπρή υποδοχή από την Εκκλησιαστική και Πολιτική Ηγεσία της χώρας και τον ευσεβή Ρωσικό Λαό.
          Η αναχώρηση θα γίνη από το αεροδρόμιο του Αράξου με ειδικό αεροσκάφος, στις 11 Ιουλίου ε.ε., ενώ ο Σταυρός του Πρωτοκλήτου θα επιστρέψη στην Πάτρα στις 2 Αυγούστου.

          Η πρώτη υποδοχή θα γίνη στην Αγία Πετρούπολη και εν συνεχεία στην Μόσχα.

          Ο Σταυρός του Αποστόλου Ανδρέου θα μεταφερθή επίσης, συνοδεία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και των Προκαθημένων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, στο Κίεβο (Ουκρανία) και τέλος στο Μίνσκ (Λευκορωσία), απ’ όπου θα επιστρέψη στην Πάτρα.

          Ήδη έχει δοθή η απαραίτητη έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ το θέμα συζητήθηκε και κατά την επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Μόσχας στην Ελλάδα.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ευρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Εκκλησία της Ρωσίας και το Ίδρυμα «Απόστολος Ανδρέας» για τα διαδικαστικά, και θα συνοδεύση προσωπικώς τον Σταυρό του Πρωτοκλήτου κατά την μεταφορά του στην Ρωσία.

          Είναι η πρώτη φορά που ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέου μεταφέρεται εκτός Πατρών, και πιστεύομε ότι το γεγονός αυτό θα αποτελέση πνευματικό σταθμό στα χρονικά της Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών και απαρχή πνευματικής και ευρυτέρας συνεργασίας μεταξύ της Ορθοδόξου Ρωσικής χώρας και της Αποστολικής πόλεως των Πατρών.