Μεσσηνίας Χρυσόστομος για την αλλαγή φύλου: «Αλλοίωση της ανθρώπινης υπόστασης» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, υποδέχτηκε η Μεσσήνη την Ιερά και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, σε ανάμνηση θαύματος που επιτέλεσε η Θεοτόκος κατά τις αρχές του 18ου αιώνα, αυτό της διάσωσης της ευρύτερης περιοχής από θανατηφόρο λιμό.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, η υποδοχή της Εικόνας πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της πόλης με επικεφαλής τον και στη συνέχεια έλαβε χώρα η λιτάνευσή της στους κεντρικούς δρόμους, η οποία κατέληξε στον ιερό μετοχιακό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου και εναποτέθηκε για οχταήμερο προσκύνημα.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στους πιστούς, ανέφερε: «Υποδεχόμαστε, σήμερα, την Παναγία για να μας ενισχύσει και να μας ενδυναμώσει στις δοκιμασίες που περνάμε. Στο Εικόνισμα της εναποθέτουμε τα αιτήματά μας, έχοντας εμπιστοσύνη στο Ιερό Πρόσωπό της».

Διαβάστε εδώ:  Μεσσηνίας Χρυσόστομος: "Οδηγός μας ο Τίμιος Σταυρός" (ΦΩΤΟ)

Συνάμα σχολίασε αρνητικά την πρόθεση της κυβέρνησης για την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα επιτρέπει την επιλογή , σε όποιον την επιθυμεί. «Πρόκειται για αλλοίωση της ανθρώπινης υπόστασης με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ελ. Αλειφέρη και Π. Μαντάς, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης, ο τ. υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, ο τ. βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς κι εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.