Μεσογαίας Νικόλαος: Αν υπήρχε ζωή, θα ήθελα να ζήσω

Loading...


Ένα καινούριο βιβλίο έγραψε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, με ερωτήσεις και απαντήσεις για ζητήματα πίστως.

Ο φωτισμένος Ιεράρχης, με τον διαφορετικό λόγο και τις εθνικές και κοινωνικές παρεμβάσεις, γράφει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής (www.imml.gr), για το βιβλίο με τίτλο “Αν υπάρχει ζωή, θέλω να ζήσω”,  που κυκλοφορεί από το βιβλιοπωλείο “Ο Σωτήρ” 

Άρχισα να γράφω στο Κάθισμα του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, κοντά στον αρσανά της Σιμωνόπετρας.

Τελείωσα αργότερα στο νησί του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην Πάτμο, στο Κουβάρι. Καί οι δύο τόποι ησυχαστικοί και ερημικοί. Σημεία προσευχής. Συνολικά χρειάστηκαν λίγες μόνο μέρες.

Συντροφιά μου ο αρχοντικός μαθητής της αγάπης. Ο ειλικρινά αγαπών και όντως ηγαπημένος.

Το κείμενο δεν μπορούσε παρά να είναι καρπός αγάπης και ησυχίας· είναι καρπός ερήμου. Θα έλεγα και προσευχής, αλλά φοβούμαι τις παρεξηγήσεις των νοσηρών υπερβολών.

Τα ερωτήματα -επέλεξα εκατό για να είναι στρογγυλός ο αριθμός- και ο διάλογος είναι όλα αυθεντικά.

Τα πρόσωπα είναι επίσης αληθινά, αν και με διαφορετικά προφανώς ονόματα. Η συζήτηση δεν ήταν αυτοτελής, αλλά αποτελεί μία σύνθεση με επιλογή ερωτημάτων.

Όλα αυτά όμως δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Αυτό που βαραίνει είναι μέσα από αυτά να φανεί αυθεντικά η ανθρώπινη φύση και καθαρά το πρόσωπο του αληθινού Θεού. Δεν υπάρχει τίποτα που να αξίζει περισσότερο σε αυτή τη ζωή”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα άσοδα από το βιβλίο και τις μελλοντικές ανατυπώσεις του θα διατεθούν για τους σκοπούς της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας “Γαλιλαία”, που ασκεί σημαντικό κοινωνικό έργο, με σχετική πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου.tilegrafima.gr