Μέγα πλήθος στην Αίγινα στη λιτανεία των Λειψάνων του Αγ.Νεκταρίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η των Τιμίων , της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του στην παραλία και σε δρόμους του ιστορικού κέντρου της .

Νωρίτερα, στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου είχε τελεστεί ο όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά την ολοκλήρωση της οποίας, οι αρχιερείς, οι επίσημοι, ο κλήρος και οι προσκυνητές, κατήλθαν με αυτοκινητοπομπή στο κέντρο της Αίγινας, στην περιοχή του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου και του Δημοτικού Σταδίου Αίγινας.

Η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Μούσα, μαζί με τους μαθητές των σχολείων του νησιού και την μπάντα κρουστών του τοπικού Συστήματος Ναυτοπροσκόπων προπορεύονταν όπως κάθε χρόνο, της μεγάλης θρησκευτικής πομπής. Ακολούθησε η φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος που και φέτος τίμησε το νησί και τον Άγιο Νεκτάριο. Ακολούθησε η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου, ο κλήρος και οι αρχιερείς, η ουρανιά με την Τιμία Κάρα.

Η λιτανευτική πομπή ξεκίνησε από το Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, με τους κατοίκους και τους επισκέπτες – προσκυνητές του νησιού να βρίσκονται παρατεταγμένοι στην δεξιά και την αριστερή πλευρά του δρόμου. Οι υπάλληλοι του Δήμου Αίγινας είχαν ράνει με δάφνες το δρόμο από όπου θα περνούσε η πομπή, ενώ όργανα από το αστυνομικό τμήμα Αίγινας φρόντισαν από νωρίς το πρωί προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά.

Στον ενοριακό ναό της «Παναγίτσας» οι κυρίες έραναν με άνθη την εικόνα και την Τιμία Κάρα, όταν η πομπή σταμάτησε προκειμένου να γίνει δέηση. Δέηση έγινε επίσης στο χώρο κοντά στο κτίριο του παλιού δημαρχείου. Στην παραλία της Αίγινας, τιμές απέδωσαν τα πλοία της γραμμής και το υπερσύγχρονο ταχύπλοο «Γαύδος» που παρέλαβε το Λιμενικό Σώμα.

Διαβάστε εδώ:  Παρουσία Αγίου Νεκταρίου: «Ήλθε ένας Ευρωπαίος…»

Στους δρόμους μπροστά από την οδό Ιουλίας Κάτσα, αλλά και στη συνέχεια στον ενοριακό ναό του Αγίου Νικολάου και πριν και μετά από αυτόν, είχαν απλωθεί χαλιά από τα σπίτια που βρίσκονται εκεί για ευλογία, ενώ οι οι γυναίκες της περιοχής έραναν με άνθη την εικόνα και την Τιμία Κάρα.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, αφού ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και στην οργάνωσή τους, έκανε μία σύντομη αναφορά στην ιστορικότητα του Μητροπολιτικού Ναού της Αίγινας, τα ιστορικά στοιχεία που τη συνδέουν με την περίοδο που η Αίγινα ήταν πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το ρόλο που διαδραμάτισε την περίοδο του Ιωάννη Καποδίστρια, λέγοντας ότι: «De facto εδώ λειτούργησε το κράτος». Επίσης, έκανε αναφορά στη σχέση που είχε ο Άγιος Νεκτάριος με αυτόν τον ναό, καθώς είχε λειτουργήσει εκεί πολλές φορές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι βουλευτές της περιφέρειάς μας κυρίες Γεωργία Γεννιά, Ελένη Σταματάκη και Κώστα Κατσαφάδος. Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο κύριος Σπύρος Σπυρίδων, μέλος της Επιτροπής Περιφερειών Ε.Ε. ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, μέλη της διοίκησης του Δήμου Αίγινας και της Δημοτικής Αρχής. Επίσης εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας του νησιού, όπως και εκπρόσωποι φορέων εκτός της Αίγινας.

dsc_0003 dsc_0009 dsc_0020 dsc_0035 dsc_0052 dsc_0061 dsc_0066 dsc_0075 dsc_0103 dsc_0110 dsc_0123 dsc_0127 dsc_0128 dsc_0152 dsc_0154