Με τιμές αρχηγού κράτους αφίχθη στη Λάρισα η Αγία Ζώνη- Χιλιάδες λαού στην υποδοχή

Γιώργος Θεοχάρης
Loading...


του Γιώργου Θεοχάρη-Λάρισα
Πάνω απο 5.000 λαού, σύσσωμος ο κλήρος της Μητρόπολης Λαρίσης με επικεφαλής τον και παρουσία των τοπικών αρχών και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού η υποδέχθηκε για πρώτη φορά την με τιμές αρχηγού κράτους.

Αγήματα του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας καθώς κι η φιλαρμονική απέδωσαν τιμές στο θεομητορικό θησαύρισμα με τον γέροντα Εφραίμ εμφανώς συγκινημένος να κομίζει την Τιμία Ζώνη δεχόμενος ροδοπέταλα από τα πλήθη λαού που είχαν κατακλύσει την πομπή έως την πλατεία Νομαρχίας όπου είχε στηθεί μία αυτοσχέδια εξέδρα για την μεγαλοπρεπή τελετή υποδοχής.

Στην υποδοχή παρέστησαν οι Μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος, Φθιώτιδος Νικόλαος, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Κίτρους Γεώργιος, Τρίκκης Χρυσόστομος, Ελασσώνος Χαρίτων και Βρεσθένης Θεόκλητος.

Διαβάστε εδώ:  Η Λάρισα σε λίγο υποδέχεται την Αγία Ζώνη - Οι πρώτες εικόνες

Εν συνεχεία έφτασε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου τέθηκε σε προσκύνηση και καθημερινά θα τελούνται Λειτουργίες και Παρακλήσεις.

Το βράδυ στις 21:00 θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία. Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στη Λάρισα έως το μεσημέρι της Κυριακής 19 Νοεμβρίου.

Αντιφώνηση του Ηγουμένου Εφραίμ στο καλοσώρισμα του Mητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνατίου

Κλήρος και λαός ψάλουν «Τη Υπερμάχω»