Με μεγαλοπρέπεια ο Εσπερινός της Αγάπης στην Λαμία (φωτο & video)

Loading...


Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης το απόγευμα της  Κυριακής του Πάσχα στο κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Η ακολουθία ξεκίνησε από το Μητροπολιτικό Μέγαρο όπου στην αίθουσα του Θρόνου με την παρουσία απάντων των ιερέων της πόλεως, έγινε η ένδυση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου, σύμφωνα με το παλαιό τυπικό.
Εν συνεχεία οι ιερείς και διάκονοι με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο ψάλλοντας αναστάσιμους ύμνους μετέβησαν εν πομπή στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίο διαβάσθηκε το ιερό Ευαγγέλιο σε πέντε γλώσσες.

Περί το τέλος ο Ποιμενάρχης μας μοίρασε σε όλους κόκκινο αυγό ευχόμενος να έχουν τη χαρά και το φως της Αναστάσεως μονίμους συνοδοιπόρους στην ζωή τους και όπως σήμερα στον εσπερινό ενστανθήκαμε όλοι να πάλετε η ψυχή μας από χαρά και αγάπη για την θυσία που έκανε ο Κύριος μας έτσι να αισθάνονται την κάθε ημέρα και κυρίως στις δοκιμασίες της θλίψεως και του πόνου.

1
1

Δείτε τα βίντεο: 

                                       {youtube}PY-wiM7fX_c{/youtube}

                                      {youtube}qUgAPmJpnzc{/youtube}

                                  
                                     {youtube}h9T9htdUmBU{/youtube}