Με λαμπρότητα η Λιτανεία του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και με την παρουσία χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε η του Αγίου Ανδρέα στην .

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρει:

Στην λαμπρά, κατά πάντα, λιτανεία της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνος του του Πρωτοκλήτου, που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών την Κυριακή το απόγευμα 25.9.2016 και μετά την Δοξολογία, που ετελέσθη στην πλατεία Τριών Συμμάχων, στον τόπο όπου επραγματοποιήθη η υποδοχή της Τιμίας Κάρας στις 26.9.1964, ο Σεβασμιώτατος ανεκοίνωσε την ίδρυση Αδελφότητος με την επωνυμία: «Αδελφότης, Άγιος Απόστολος Ανδρέας Πατρών».

Η Αδελφότητα αυτή σκοπό θα έχει την διατήρηση και προβολή της Ορθοδόξου πνευματικής κληρονομιάς της πόλεως του Πρωτοκλήτου, όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο, αλλά και παγκοσμίως.

Στην προσπάθεια αυτή εκάλεσε για συμμετοχή άπαντας από τους Άρχοντας μέχρι τον Κλήρο και κάθε Πατρινό.

Το έργο αυτό έρχεται ως συνέχεια του ανοίγματος της τοπικής Εκκλησίας προς τις λοιπές Ορθόδοξες χώρες, όπως στις ομόδοξες χώρες του Βορρά (μεταφορά του Σταυρού του Αγίου Ανδρέου) και σε άλλες Ορθόδοξες χώρες (μεταφορά της Αγίας Κάρας).

Η ζωή της Πάτρας είπε ο Σεβασμιώτατος, ως παρελθόν, παρόν και μέλλον έχει ως κέντρο, τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα.

Η ιερά Λιτανεία στην οποία ήταν παρόντες άπαντες οι Άρχοντες, Πολιτικοί, Στρατιωτικοί, Εκπαιδευτικοί, Δικαστικοί κ.λ.π. και χιλιάδες Λαού, κατέληξε στον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, απ΄ όπου άρχισε ακολουθώντας την διαδρομή προς την Ιχθυόσκαλα και από εκεί διά θαλάσσης στην προβλήτα της οδού Αγίου Νικολάου και εκείθεν στην πλατεία Τριών Συμμάχων και λιτανευτικώς διά της οδού Αγίου Ανδρέου στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου.

Κατά την απόλυση της Ιεράς Λιτανείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τόσον προσωπικώς, όσον και εκ μέρους του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Πατραικού Λαού, τους συμμετασχόντας στην Πανήγυρη Αγίους Αρχιερείς Φθιώτιδος κ. Νικόλαον, Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κύριλλον, Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομον και Επιδαύρου κ. Καλλίνικον.

2609lita (1).jpg
2609lita (2).jpg
2609lita (3).jpg
2609lita (4).jpg