Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Σάμο με επίκεντρο το Καρλόβασι

Loading...


Επίσημα και πανηγυρικά εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη μας η Κυριακή της Ορθοδοξίας, με θεία Λειτουργία στο μητροπολιτικό ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καρλοβάσου  προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Ευσεβίου , παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.

Μετά την Θεία Λειτουργία λιτανεύθηκαν οι ιερές εικόνες , ανά τις  οδούς της πόλης. Αφού συναντήθηκαν οι πομπές των τριών ναών ( Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Οσίας Ματρώνης και Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου ) κατέληξαν στην κεντρική πλατεία , όπου μετά την σχετική… Δέηση ο Σεβασμιώτατος   κ.κ Ευσέβιος ανέγνωσε την ειδική περικοπή από το Συνοδικό της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου με την οποία διακηρύσσεται και ομολογείτε η Ορθόδοξη διδασκαλία για τις ιερές εικόνες και τους Αγίους

«….. Ουτω κηρήσσομεν, Χριστόν τόν ἀληθηνόν Θεόν ἡμῶν καί τούς Αὑτου Αγίους εν λὀγοις τιμώντες …. εν ναοις , έν είκονίσμασι….». Ακολούθησε ομιλία του Σεβασμιωτάτου  για την Ορθόδοξη πίστη μας και την ομολογία της έναντι των αιρετικών διδασκαλιών της εποχής μας.

Στη συνέχεια, ενώ ψαλλόταν το ψαλμικό «Τίς Θεός Μέγας….» και η φιλαρμονική παιάνιζε θριαμβευτικά, οι δεκάδες των νέων ύψωναν τις Εικόνες και τα Λάβαρα , υμνολογώντας και μ ΄αυτό τον τρόπο τον ανεκτίμητο της Ορθοδοξίας θησαυρό!

alt