Με λαμπρότητα τα Χριστούγεννα στο Ταλίν της Εσθονίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Χριστούγεννα και φέτος στην Έδρα της Αυτονόμου Εκκλησίας της Εσθονίας, την όμορφη και ιστορική πόλη του Ταλίν.

Οπως αναφέρεται σε σχετικό ανακοινωθέν της Μητρόπολης Εσθονίας, στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος λειτούργησε ο Προκαθήμενος της Εσθονικής Εκκλησίας Μητροπολίτης κ. Στέφανος με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστουπόλεως κ. Μακάριο τους ιερείς και τους διακόνους του Ναού. Μετά το Ευαγγέλιο, κατά την τάξη, αναγνώστηκε σε όλους τους Ναούς της Εσθονικής επικράτειας το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα το οποίο απευθύνει προς όλους ο Σεβασμιώτατος ως Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε εορταστική εκδήλωση για τα παιδιά η οποία συμπεριελάμβανε, εκτός των άλλων, ανάλυση της εικόνας της Γεννήσεως του Χριστού με απλά λόγια από την αγιογράφο και συντηρήτρια έργων τέχνης κ. Σύρια Σαάρ. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος μοίρασε, κατά το έθος, δώρα στα παιδιά.

Διαβάστε εδώ:  Εσθονίας Στέφανος: "Ο Χριστός εμφανίζεται ως η μόνη λύση στα προβλήματα του κόσμου"

Η συνήθεια αυτή των δώρων είναι χαρακτηριστική και έχει πια γίνει θεσμός για την Εσθονική Εκκλησία. Κατά την παράδοση το κάθε παιδί παρουσιάζεται μπροστά στον Μητροπολίτη, λέει ένα ποίημα ή ένα τραγούδι ή μια μικρή ιστορία και αυτός σε ένδειξη ευχαριστίας του δίνει ένα δώρο. Μεταξύ των άλλων φέτος το δώρο των μικρών παιδιών ήταν ένα βιβλίο κατηχήσεως με απλή εικονογράφηση και σχεδιασμό των παραβολών του Χριστού για να είναι προσιτό στους μικρούς φίλους της Εκκλησίας, αλλά ταυτόχρονα για να μπορούν να διδαχθούν από αυτό και οι ίδιοι οι γονείς.

Για την Αρχιεπισκοπή της Ταλλίνης και τις δύο επισκοπές Τάρτου και Πάρνου θα μοιραστούν φέτος περισσότερα από 1500 δώρα σε όλες τις ενορίες.tilegrafima.gr