Με λαμπρότητα η εορτή της Πεντηκοστής στη Μητρόπολη Νεαπόλεως (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Την περίλαμπρη ημέρα της , τη γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας, Κυριακή 16 Ιουνίου 2019, ο κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στη Νικόπολη.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Μητρόπολης: «Μέσα σε κλίμα πανηγυρικό που ελάμπρυναν οι υμνωδίες των καλλίφωνων ψαλτών, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας.

Με ύφος ιεροπερεπές και πνεύμα ευκατάνυκτο ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τις ευχές και ως «μεσολαβητής» μεταξύ του λαού και του Θεού ικέτευσε για την έκχυση των δωρεών του αγίου Πνεύματος στις ψυχές όλων.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε όλους κληρικούς και λαϊκούς για την ενεργό συμμετοχή τους, ευχήθηκε πλούσια τη δωρεά του φωτισμού του Παναγίου Πνεύματος στους διαγωνιζόμενους και στους εξεταστές τους, καθώς και σε όλους τους πιστούς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019, στον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας τέλεσε τα Θυρανοίξια του νεόδμητου Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα και τον παρέδωσε έτσι στη λατρεία του Θεού».tilegrafima.gr