Με δακρυσμένα μάτια δεκάδες πιστοί στο Ναό της Μεγαλόχαρης έψαλαν «Τη Υπερμάχω» για την Ελλάδα και την Κύπρο (φωτο)

Loading...


Στον Πανίερο ναό της Ευαγγελιστρίας ιερούργησε σήμερα, Γ’ Κυριακή Νηστειών, ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ και προέστη της τελετής της Σταυροπροσκυνήσεως.

Τον Θείον Λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, Β’ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου.

Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Προ της απολύσεως, ο κ. Δωρόθεος Β’ κάλεσε τους πολυπληθείς εκκλησιασθέντες, ανάμεσα στους οποίους, ο Δήμαρχος Τήνου, οι Αντιδήμαρχοι, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, ο Λιμενάρχης και Υπολιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μαθητές Σχολείων, που πραγματοποιούν εκδρομή στην Τήνο, να συμψάλλουν «Τη Υπερμάχω…», προ του Εικονίσματος της Παναγίας, σαν προσευχητική παρακλητική δέηση, όπως είπε, για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός επεμελήθη της Εκκλησιαστικής τάξεως, κατά το έθος του Ιερού Ιδρύματος, την ώρα εξόδου του Τιμίου Σταυρού.

Το απόγευμα ο Σεβ. κ. Δωρόθεος θα πλεύσει προς την Ερμούπολη και θα χοροστατήσει στον Ενοριακό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στη διενοριακή σύναξη, κατά την Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού και των Χαιρετισμών προς τον Τίμιο Σταυρό.

alt
alt
alt
alttilegrafima.gr