Μάχη όλη νύχτα με τις φλόγες στη Λιβαδειά – Εκκενώθηκε το γηροκομείο της Μητρόπολης

Loading...


Κάηκαν 4 σπίτια και στάνες κτηνοτρόφων

Δραματική η κατάσταση στη Βοιωτία, όπου η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό έργο που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη, δεκάδες στο νοσοκομείο Λιβαδειάς με αναπνευστικά προβλήματα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, 85 πυροσβέστες με 39 οχήματα και 51 άτομα πεζοπόρο τμήμα έδωσαν τεράστια μάχη αλλά η πυρκαγιά μαίνεται ακόμη αφού, το πυροσβεστικό έργο δυσχαιρένουν και οι ισχυρότατοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Μπήκαν στη μάχη ελικόπτερα και αεροπλάνα

Στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν και εθελοντές. Με το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν στη μάχη και εναέριες δυνάμεις. , είπε αξιωματικός της Π.Υ. στο Lamaireport.

Εφιαλτική νύχτα

Δεκάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς με αναπνευστικά προβλήματα.

Τέσσερα σπίτια κάηκαν στο χωριό Άγιος Βλάσιος, ενώ εκκενώθηκε το γηροκομείο της Μητρόπολης Φθιώτιδος στο Πέρα Χωριό. Οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των πρώτων σπιτιών στην Χαιρώνεια και σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Παπαγγελή «έχουν καεί στάνες κτηνοτρόφων όπως επίσης έχουν παραδοθεί στις φλόγες και τέσσερα σπίτια».

Η επίσης φωτιά «έγλυψε» στην κυριολεξία το μοναστήρι της Λυκουρέσης και το Λιοντάρι της Χαιρώνειας.

Σύμφωνα με το newsit, εστίες φωτιάς υπάρχουν παντού. Η μεγαλύτερη είναι στους Τσουκαλάδες, ενώ το μέτωπο της πυρκαγιάς εκτείνεται σε ακτίνα σχεδόν έξι χιλιομέτρων και φτάνει μέχρι το ύψος λίγο πριν τον Ορχομενό.

Καλύτερα τα πράγματα στο Βούζι

Και στην περιοχή του Δομοκού οι πυροσβέστες όλη τη νύχτα πάλευαν με τις φλόγες. Τα πράγματα είναι σε καλό δρόμο από το πρωί και ελπίζουν ότι σύντομα θα καταφέρουν να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο και με την συνδρομή εναέριων μέσων.

1