Μαθητές από την Κόρινθο συνάντησαν τον Σουηδίας Κλεόπα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Υλοποιώντας Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Κορίνθου, στις Σκανδιναβικές χώρες Δανία, Νορβηγία και Σουηδία (στις τρεις από τις πέντε χώρες που συναπαρτίζουν την μητρόπολη Σουηδίας, Ισλανδία & Γροιλανδία) , έγιναν δεκτοί από τον φιλόξενο οικοδεσπότη – .

Το σχετικό ανακοινωθέν από το σχολείο αναφέρει: «Ο Μητροπολίτης κ. Κλεόπας, με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση δέχθηκε την πολυπληθή ομάδα των 50 μαθητών και 6 Συνοδών καθηγητών τους στον Καθεδρικό Ναό της Στοκχόλμης, προσέφερε πλούσια εδέσματα και αναψυκτικά στους μαθητές, προσέφερε δώρα στους καθηγητές – πνευματικά βιβλία και την Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο πρωτότυπο αρχαιοελληνικό κείμενο με παράλληλη Μετάφραση στα Αγγλικά και Σουηδικά, και το σημαντικότερο απηύθυνε λόγους πνευματικούς, γεμάτους αγάπη, συμβουλές και παραινέσεις απαραίτητες και χρήσιμες για την καθημερινότητα μαθητών και καθηγητών, με πολύ ευχάριστο και απλό τρόπο, διανθισμένο με αστεία, «έξυπνες ατάκες», πατρικές αλλά και πατερικές κουβέντες! Πιστεύουμε ακράδαντα πως η συνάντηση με τον Μητροπολίτη Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπα, ήταν το καλύτερο «κλείσιμο», ή μάλλον το καλύτερο επιστέγασμα στο επταήμερο εκπαιδευτικό & επιστημονικό μας ταξίδι, το οποίο περιελάμβανε επισκέψεις ξεναγήσεις και ενημερώσεις σε Πανεπιστήμια, Πολυτεχνεία και Διεθνείς Οργανισμούς.

Πράγματι η επιτυχής υλοποίηση, του όντως κοπιαστικού και «φορτωμένου» Προγράμματός μας, με εκπαιδευτικούς προορισμούς όπως, το Κέντρο των Βραβείων Νόμπελ Ειρήνης – NOBEL PEACE CENTER στο Όσλο της Νορβηγίας, η Πόλη των Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) – U.N. CITY στην Κοπεγχάγη της Δανίας, το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του Όσλο – Oslo Metropolitan University, με επίδειξη ρομπότ από το Τμήμα Τεχνητής Νοημοσύνης του παραπάνω Πανεπιστημίου, το ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ της Στοκχόλμης – KTH Royal Institute of Technology, το μοναδικό σε ομορφιά ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ της ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ, Μουσεία, θεματικά πάρκα κ.α., δημιούργησε την ανάγκη μιας χαλάρωσης, μιας «ανάσας» και μιας πνευματικής ανάτασης, την οποία προσέφερε ποικιλοτρόπως και αφειδώς στην 56μελή ομάδα μας, ο έμπλεος αγάπης Μητροπολίτης Σουηδίας και οι ιερείς του, με την αβραμιαία φιλοξενία και την θερμή και εγκάρδια υποδοχή του και επικοινωνία!
Του είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες!
Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τους καθηγητές που οργανώνουν εκδρομές στο εξωτερικό, να έρχονται σε συνεννόηση με τους κατά τόπους Αρχιερείς, και να επισκέπτονται τις Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού, διότι ΜΟΝΟΝ να ωφεληθούν έχουν τα παιδιά από την παρουσία της Εκκλησίας στις χώρες του εξωτερικού, και η οποία Εκκλησία αποτελεί το Κέντρο και την «καρδιά» της Ομογένειας και των Ελληνικών Κοινοτήτων του εξωτερικού. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!».tilegrafima.gr