Μάστερ Θεολογίας στον Μαντινείας Αλέξανδρο (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Λουκά Α.Παναγιώτου
Ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

Ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε με ιδιαίτερη επιμέλεια και υπευθυνότητα τα μαθήματα των δύο εξαμήνων, όπως αυτά προβλέπονται από το εγκεκριμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, και ανταποκρίθηκε επιτυχώς σε όλες τις φοιτητικές του υποχρεώσεις. Η φιλομάθεια και η συνέπεια, μάλιστα, του Σεβασμιωτάτου αποτελεί υπόδειγμα και πρότυπο για την νεότερη γενιά.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το εν λόγω Πρόγραμμα περιλαμβάνει διδασκαλία, εξετάσεις και μια φροντιστηριακή εργασία σε κάθε γνωστικό αντικείμενο, μαθήματα επιστημονικής μεθοδολογίας, συμμετοχή σε επιστημονικές Ημερίδες και την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας.

Ο Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος επέλεξε ως θέμα της Διπλωματικής του Εργασίας την παρουσίαση, ιστορική και τεχνική, του Μητροπολιτικού Ναού Τριπόλεως, ο οποίος τιμάται επ’ ονόματι του μεγάλου Βασιλείου. Η εργασία η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία του διακεκριμένου Ομότιμου καθηγητή της Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Νικόλαου Γκιολέ, βαθμολογήθηκε με άριστα.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την παρουσίαση της Διπλωματικής του Εργασίας, ανέπτυξε το περιεχόμενό της με επιστημονική σαφήνεια και γλαφυρότητα και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις της Τριμελούς Επιτροπής και των παρισταμένων καθηγητών του Τμήματος.

Η εν λόγω Διπλωματική Εργασία, η οποία θα δημοσιευθεί σύντομα, αποτελεί σημαντικότατη συμβολή στην ιστορία και αρχαιολογία της Μητροπολιτικής του Περιφέρειας.tilegrafima.gr