Μαρωνείας Παντελεήμων: “Να ζούμε μέσα στην Εκκλησία για την Εκκλησία”

Loading...


«Να πετύχουμε τη σωτηρία μας, να μάθουμε να ζούμε μέσα στην για την Εκκλησία» εύχεται ο με αφορμή την έναρξη του νέου Εκκλησιαστικού Έτους την 1η Σεπτεμβρίου.

«Μέσα στο μέγα μυστήριο της Εκκλησίας που είναι η θεία λειτουργία, να μάθουν οι άνθρωποι μας να εκκλησιάζονται ουσιαστικά. Γιατί ο εκκλησιασμός δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Δεν είναι μια απλή υποχρέωση της Κυριακής, αλλά η βίωση της ζωής του Χριστού, είναι όλη μας η ζωή. Και η Θεία Λειτουργία τελείται υπέρ της του Κόσμου ζωής και σωτηρίας» εξηγεί ο Μητροπολίτης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και καλεί όλους να μάθουν να συμμετέχουν στην Εκκλησιαστική Λειτουργία ουσιαστικά. «Να είναι για μας η Θεία λειτουργία όχι κάτι τυπικό, αλλά κάτι ουσιαστικό, να είναι το οξυγόνο της ζωής μας. Να είναι η τροφή της ζωής μας, τα πάντα της ζωής μας. Και βέβαια γύρω από τη Θεία Λειτουργία μετά χτίζουμε ό,τι άλλο υπάρχει. Χτίζουμε φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο.»

Όπως τονίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης η Εκκλησία δεν δημιουργήθηκε από το Θεό για να κάνει Κοινωνικό έργο, αλλά η Εκκλησία είναι η ζωή των ανθρώπων μέσα στη Θεία Λειτουργία, αλλά και πέριξ της Θείας Λειτουργίας. Ωστόσο, η υλοποίηση του έργου της Μητροπόλεως συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς. «Χτίζουμε τις κατασκηνώσεις μας, τους παιδικούς μας σταθμούς» προσθέτει αποκαλύπτοντας ότι ανακαινίζεται ήδη και θα παραδοθεί στις 2 Σεπτεμβρίου στα παιδιά και στους δασκάλους ο 1ος Παιδικός Σταθμός της Μητρόπολης.

Όσον αφορά στο σημαντικό έργο που γίνεται στις αποκαταστάσεις των Ναών απαντά με έναν ιδιαίτερο τρόπο «Όπως και τα σπίτια μας, όταν περάσουν λίγα χρόνια, θα πρέπει να τα βάψουμε και να τα περιποιηθούμε, έτσι και οι Ναοί και τα Εκκλησιαστικά κτίρια έχουν τη φθορά τους και χρειάζονται συντήρηση. Έλαχε σε μένα ο κλήρος να τα διαχειρστώ κι αυτά με τη βοήθεια και των συνεργατών μου.»

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr