Μαρωνείας Παντελεήμων: Ένας γιατρός που παίρνει φακελάκι δεν είναι άνθρωπος (φωτο)

Loading...


Καταφύγιο γνώσης το κοινωνικό φροντιστήριο της μητρόπολης Κομοτηνής-Εγγράφηκαν περισσότεροι από 60 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου και διδάσκουν 20 εθελοντές εκπαιδευτικοί

Της Δήμητρας Συμεωνίδου

Καταφύγιο γνώσης για περισσότερους από 60 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου αποτελεί το κοινωνικό φροντιστήριο της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.
 Με αγιασμό από τον μητροπολίτη κ. Παντελήμονα ξεκίνησε η σχολική χρονιά στο κοινωνικό φροντιστήριο, παρουσία των είκοσι εθελοντών εκπαιδευτικών, συνταξιούχων και εν ενεργεία, μαθητών κάθε ηλικίας και των γονιών τους.
Τα μαθήματα ξεκίνησαν χθες και αυτά θα γίνονται, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που μοιράστηκε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τελετής.

Σας ευχαριστώ, έλεγε στους εθελοντές εκπαιδευτικούς ο μητροπολίτης δίνοντας την ευλογία του εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την ευγνωμοσύνη του

ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Στο ισόγειο αλλά και το υπόγειο του καθεδρικού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής θα φιλοξενηθεί το κοινωνικό φροντιστήριο, γεγονός για το οποίο δήλωσε εξαιρετικά χαρούμενος ο μητροπολίτης λέγοντας χαρακτηριστικά «θα λαμβάνεται τη γνώση κάτω από την ευλογία του Θεού, σε ένα σχολείο κάτω από το μεγάλο σχολείο της εκκλησίας».

Η μητρόπολη προχώρησε στον ευπρεπισμό του υπόγειου χώρου, διαμορφώνοντας εκεί δύο αίθουσες διδασκαλίας, ενώ μία ακόμα αίθουσα διδασκαλίας τελεί υπό διαμόρφωση στην ανατολική πλευρά του καθεδρικού ναού εκεί όπου βρίσκεται ένα παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Τα μαθήματα στο κοινωνικό φροντιστήριο παρέχονται δωρεάν σε μαθητές της περιοχής για τέταρτη συνεχή χρονιά. Ήταν μία πρωτοβουλία του μακαριστού μητροπολίτη Δαμασκηνού, τον οποίον μνημόνευσε στην ομιλία του ο μητροπολίτης ευχαριστώντας τον γιατί είχε την ιδέα και την έκανε πράξη.

Είμαστε εδώ για να κάνουμε τα μαθήματα του σχολείου λίγο πιο εύκολα, συνέχισε απευθυνόμενους στους μαθητές και πρόσθεσε, «το σχολείο δεν είναι ένας τόπος στον οποίον μαθαίνεται πέντε ξερές γνώσεις, αλλά είναι εκείνο που μας παιδεύει, μας δίνει εφόδια και σε αυτό καλλιεργούμε την ψυχή και το σώμα μας».

Εθελοντές εκπαιδευτικοί, στην πλειοψηφία τους νέοι  σε ηλικία, θα προσφέρουν στο έργο του κοινωνικού φροντιστηρίου

Σας ευχαριστώ, έλεγε στους εθελοντές εκπαιδευτικούς ο μητροπολίτης δίνοντας την ευλογία του εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την ευγνωμοσύνη του στους ανθρώπους που διέθεσαν ώρες από τον ελεύθερο χρόνο για να προσφέρουν τη βοήθειά τους στους μαθητές. Παρότρυνε παιδιά και εφήβους να αποκτήσουν γνώσεις, κοινωνώντας παράλληλα με το θεό και τους ανθρώπους, γιατί μόνο έτσι θα είναι ευτυχισμένοι.

Άλλωστε, τόνισε «υπάρχουν άνθρωποι που απέκτησαν πολλές γνώσεις, αλλά δεν έγιναν άνθρωποι, όπως ένας γιατρός που είναι εξαίρετος και μπορεί με τα χέρια και την τεχνολογία να κάνει θαύματα, αλλά παίρνει φακελάκι, αυτός δεν είναι άνθρωπος». Ευχήθηκε τέλος στους μαθητές καλή πορεία στο ταξίδι της μάθησης. 

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα παρέχονται μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για τις τάξεις, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, καθημερινά από Δευτέρα έως και Σάββατο.

1
1
1