Λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Αγίου Μελετίου στη Μονή Υψενής (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με πνευματική χαρά, κατάνυξη και σεμνότητα εορτάσθηκε και φέτος το 2018 η μνήμη του Οσίου πατρος ημών Μελετίου του εν Υψενή της Ρόδου, καθώς πλήθος προσκυνητών προσήλθε από διάφορες περιοχές της Ρόδου, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος για να τιμήσουν τον Άγιο.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Ρόδου, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 5.00 το απόγευμα τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ.Κυρίλλου, ενώ ανήμερα στις 12 Φεβρουαρίου στις 6.30 το πρωί ξεκίνησε η ακολουθία του Όρθου και τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία.

To απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλη ο Μεθέορτος Εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανών προς τιμήν του Οσίου.

Διαβάστε εδώ:  Υποδοχή Ι.Λειψάνων Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ)

Οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν την Τιμία και χαριτόβρυτο Κάρα του Οσίου Μελετίου, την οποία κατέχει η Ιερά Μονή ως ανεκτίμητο πνευματικό θησαυρό, αιτούμενοι την μετά παρρησίας πρεσβεία Του προς τον Πανοικτίρμονα Θεόν.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκαν και κόλλυβα στη μνήμη του Οσίου Μελετίου, ενώ μετά το πέρας των ακολουθιών, τελέστηκε και μικρή λιτανεία γύρω από το Καθολικό της Μονής και τον αυλόγυρο, με την εικόνα και την Τιμία Κάρα του Οσίου Μελετίου.tilegrafima.gr