Λήμνος: Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτου Ιεροθέου

Loading...


: Σε λαϊκό προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος Μυρίνης έχει τεθεί από νωρίς τα ξημερώματα το ιερό σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου. κυρού Ιεροθέου. Το πρωί ετελέσθη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό.

ΛΗΜΝΟΣ – Νατάσα Ταραράκη

Η σωρός του μακαριστού Ιεράρχου έφτασε με το πλοίο ΜΥΚΟΝΟΣ στο λιμάνι της Μύρινας στις 2:20 π.μ συνοδευόμενη από τον τοποτηρητή Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβο.

Στο λιμάνι, φανερά συγκινημένος, υποδέχθηκε το σεπτό σκήνωμα ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης, παρόντος του Λιμενάρχη κ. Αρβανίτη, δημοτικών συμβούλων και πιστών.

Η σωρός έφθασε λίγο πριν τις 3:00π.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος οπού την υποδέχθηκαν ο κλήρος της Λήμνου.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί το απόγευμα στις 5.00 μ.μ.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος στο νησί, ενώ οι σημαίες στο Δημαρχιακό κτίριο και σε όλα τα Δημοτικά καταστήματα κυματίζουν μεσίστιες. Κλειστές είναι σήμερα όλες οι υπηρεσίες του Δήμου. Τα καταστήματα θα είναι κλειστά από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι το πέρας της εξόδιου ακολουθίας που τοποθετείται χρονικά γύρω στις 19:00.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Λήμνου, κυρός Ιερόθεος εκοιμήθη την Δευτέρα 26 Αυγούστου χθες σε ηλικία 85 ετών. Ο Μακαριστός διεκομίσθη το Σάββατο στο νοσοκομείο Λήμνου με λοίμωξη του αναπνευστικού και εν συνεχεία με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.tilegrafima.gr