Λαρίσης Ιγνάτιος: Βοηθήστε να γίνουμε αρωγοί προς τον ασθενή συνάνθρωπό μας

Loading...


Νέο κάλεσμα προς τους Λαρισαίους να φέρουν φάρμακα και υγειονομικά είδη στο Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της πόλης, πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος στο μήνυμά του κατά τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Νέας Πολιτείας Λαρίσης. 

Ολόκληρο το μήνυμα έχει ως εξής: 

Αδελφοί μου,

Με χαρά σας αναγγέλλουμε ότι μαζί με πολλούς άλλους φορείς της πόλεώς μας συγκροτούμε ένα Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, το οποίο θα εδρεύη στην Ιατρική Σχολή, στο κτίριο Κατσίγρα στην πλατεία Ταχυδρομείου της πόλεώς μας, και θα εξυπηρετή απόρους και ανασφάλιστους ασθενείς αδελφούς μας. Ο Δήμος Λαρισαίων, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Ιατρικός Σύλλογος της πόλεώς μας, οι «Ενεργοί πολίτες της Λάρισας», ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της πόλεώς μας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, οι φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής, η Εταιρεία Δημόσιας Υγείας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής σε μια θαυμάσια συνεργασία προετοιμάζουν αυτό το δώρο για τους φτωχούς και ανασφάλιστους αδελφούς μας και για όσους δεν καλύπτονται απ’ τα Ταμεία τους για μια Ιατρική και Φαρμακευτική φροντίδα.

Όλοι μαζί λοιπόν σας καλούμε σε πρώτη φάσι να μας φέρετε φάρμακα στις Ενορίες, και μέσω των Ενοριών να τα διαβιβάζουμε στους ειδικούς, ώστε να τα προσφέρουν στους αδελφούς μας που τάχουν ανάγκη. Φάρμακα κάθε είδους, που να μην έχουν λήξει, φάρμακα που σας έμειναν και που τώρα δεν τα χρειάζεσθε, Ιατρικά σύνεργα, εργαλεία, ή ο,τι άλλο σας έμεινε από μια πρόσφατη θεραπεία, δική σας ή οικείου σας προσώπου, θα είναι ευπρόσδεκτα διά να διατεθούν σ’  αυτούς που τάχουν ανάγκη. Από θερμόμετρα, πιεσόμετρα, γάζες, βαμβάκια, σύριγγες, κρεββάτια, καροτσάκια, έως αντιβιώσεις, παυσίπονα, αναλγητικά και κάθε είδους φαρμάκων που δεν σας χρειάζονται, θάναι χρήσιμα για το υπό σύστασιν Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο. 

Οι Εφημέριοι θάναι πρόθυμοι να δεχθούν τις προσφορές σας και να τις μεταφέρουν στο Κοινωνικό Φαρμακείο. Σε νέα μας ανακοίνωσι από του άμβωνος ή του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού, αλλά και διά του τοπικού μας Τύπου, θα σας ενημερώσουμε και για τον τρόπο χορηγήσεως φαρμάκων στους ενδεείς και για την εν γένει Ιατροφαρμακευτική τους κάλυψι.

Με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθήτε και σ’ αυτό το κάλεσμα της τοπικής μας Εκκλησίας, η οποία αυτή τη φορά έχει τη χαρά να συνεργάζεται με ομάδα ολόκληρη ειδικών, σας καλούμε να βοηθήσετε να γίνουμε αρωγοί προς τον ασθενή συνάνθρωπό μας την μεγάλη ώρα του πόνου, υπακούοντες στον λόγο του Κυρίου «ασθενής ήμην και επεσκέψασθέ με».
Αφού εκφράσω τη χαρά μου και την ευγνωμοσύνη μου προς όλους αυτούς τους συνεργαζόμενους φορείς στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ιατροί, φαρμακοποιοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές, φοιτητές Ιατρικής, νοσηλευτές, εθελοντές και εθελόντριες Ερυθροσταυρίστες και Ερυθροσταυρίτισσες, ενεργοί πολίτες ως και αυτή η Ηγεσία της Ιατρικής Σχολής, και προς σας όλους αδελφοί μου, σας παρακαλώ να συνδράμετε  σ’ αυτό το θείο και άγιο έργο.

ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ ΑΓΑΠΗ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ
Ο ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ  ΙΓΝΑΤΙΟΣ

1