Λαρίσης Ιγνάτιος: Το ιερό μυστήριο της Ιερωσύνης

Loading...


Με μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η πανίερος μνήμη του Αγίου  Χαραλάμπους στο Δασοχώρι, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιγνατίου, ο οποίος χοροστάτησε στον μεθέορτο εσπερινό την Κυριακή το απόγευμα και μίλησε για την ζωή, τους άθλους και το φριχτό μαρτύριο του Γέροντος Λευίτου, Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους και ανέλυσε στους πιστούς το ιερό μυστήριο της Ιερωσύνης, έτσι όπως το έζησε ο Άγιος του Θεού, ο οποίος εποίησε την τελευτήν του τελευταίον μυστήριον.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε το έργο του εφημερίου του χωριού, π. Κωνσταντίνου Φρέτσιου, των επιτρόπων και όλων των ενοριτών, που συντήρησαν θαυμάσια το τέμπλο και συγχρόνως ανακαίνισαν ολόκληρο τον Ιερό Ναό.
Σε όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις έλαβαν μέρος πολλοί Ιερείς, εκλεκτοί ομιλητές και Μουσικολογιώτατοι Ιεροψάλτες καθώς και ο Δήμαρχος Λαρισαίων Κωνσταντίνος Τζανακούλης μαζί με άλλους τοπικούς άρχοντες και πολλά μικρά παιδιά που συνόδευσαν την μεγαλόπρεπη λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου στην πλατεία και τις ρύμες του χωριού.

1tilegrafima.gr