Λαρίσης Ιγνάτιος: Τα σώματά μας θα αναστηθούν

Loading...


Ευλογημένη η νύκτα της Τετάρτης 27 Φεβρουαρίου 2013, για την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης. Νύκτα προσευχής και ικεσίας. Βραδυά θερμής δοξολογίας προς τον Άγιο Θεό για τις πλούσιες δωρεές Του.

Ήταν σύσσωμη η Εκκλησία στην ιερά και πολύ κατανυκτική αγρυπνία, που έλαβε χώρα στο χωριό Όσσα, ιδιαιτέρα πατρίδα της εορταζομένης Αγίας, της Νεομάρτυρος Κυράννης, το ευλογημένο αυτό βράδυ, που ξημέρωνε 28 Φεβρουαρίου, όπου οι Αρχιερείς, ο Ιερός Κλήρος, τα τάγματα των Μοναχών, οι θαυμάσιοι χοροί των Ιεροψαλτών και ο φιλάγιος λαός του Θεού τίμησαν την πολύαθλο Μάρτυρα της Εκκλησίας και εν ύμνοις και ωδαίς πνευματικαίς εόρτασαν την ιερά μνήμη της. Συγκινημένος ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, για τον μεγάλο αυτό εορτασμό, επικαλέστηκε τη Χάρη και τις πλούσιες πρεσβείες της Μεγάλης καλλινίκου και πολυάθλου Μάρτυρος Κυράννης για τον ευσεβή λαό του Θεού, για την αθάνατη πατρίδα μας, που είναι γη ηρώων και αγίων, καθώς και για τα παιδιά και τους νέους μας που δοκιμάζονται τις ημέρες αυτές.

Του πανηγυρικού Εσπερινού, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, συνχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, του νεοεκλεγέντος Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος,   Θερμών κ. Δημητρίου, Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος και του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου, Διαυλείας Δαμασκηνού.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση στα μάτια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος ευχαριστώντας τον φιλάγιο και δραστήριο Αρχιερέα του Χριστού Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη για τη χαρά της τιμητικής προσκλήσεώς του, στον συγκινητικό αυτό εορτασμό της Αγίας Κυράννης, προσκύνησε μαζί με τους Αρχιερείς και τον περιούσιο του Κυρίου λαό το ιερό και χαριτόβρυτο άγιο λείψανο της Αγίας Κυράννης, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο λόγο του για την ένδοξη αυτή Νεομάρτυρα του Χριστού, Αγία Κυράννα, που αγωνίσθηκε στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς, δίδοντας ζωντανή τη μαρτυρία του Χριστού και θυσιάζοντας τη ζωή της για τη δόξα του Ουράνιου Νυμφίου Χριστού, ο Οποίος την αντιδόξασε στη Βασιλεία την Επουράνιο.
Ακόμη μίλησε για τα σώματά μας, τα οποία θα αναστηθούν εν εκείνη τη ημέρα και για την πνευματική μέθη, η οποία επλήρωσε την καρδιά αυτής της νέας γυναίκας και την κατέστησε όργανο του Παρακλήτου και δοχείο της Χάριτός Του. Κάλεσε δε ιδιαίτερα τον ευλογημένο λαό του Θεού να επικαλείται τη χάρη της Αγίας στις προσευχές του και να την μιμηθεί στους αγώνες της, την καθαρή καρδία της, την προσευχή της και τη δύναμη της ομολογίας της.