Λαρίσης Ιγνάτιος: Πυρ Θείου ζήλου πνευματικού να ανάψει στην καρδιά σας

Loading...


Λαμπρά η πανήγυρη του Προφήτου Ηλιού και φέτος στο μεγαλόπρεπο Ιερό Ναό Του στη Λάρισα.
Αναρίθμητα πλήθη πιστών συμμετείχαν στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, προκειμένου να υμνήσουν τον πύρινο και Θεόσταλτο Προφήτη και να προσκυνήσουν την αγία εικόνα του που ιστορήθηκε στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου και φυλάττει εδώ και πολλά χρόνια τους ευλαβείς προσκυνητές της Ενορίας του Προφήτη Ηλία.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Λαρισαϊκής Εκκλησίας μίλησε για το ζήλο του Προφήτου Ηλιού, το Θεάρεστο και πύρινο. 
Μπορεί να υπήρξε αυστηρός στις θέσεις του, πιστός και ακριβής τηρητής του νόμου, όπως τον χαρακτηρίζει ο Ιερός Χρυσόστομος, μα η καθαρότητα της καρδίας του και το ενδιαφέρον του για τον λαό του Θεού εδείκνυαν τις αγαθές προθέσεις του ανύστακτου Προφήτη και την μεγάλη αγωνία του για την έκπτωση των αξιών και την χαλάρωση των ηθών. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος κάλεσε τα πλήθη των ευσεβών Χριστιανών να μιμηθούν τον ένδοξο Προφήτη στο ζήλο του, το θείο και ιερό, στην αγωνιστικότητά του, στην υπακοή του στο μήνυμα του Ουρανού και τους ευχήθηκε πυρ Θείου ζήλου πνευματικού να ανάψει στην καρδιά τους, προκειμένου να εγκαταλείψουν τα φιλεπίστροφα πάθη, τα τόσο καταστροφικά για την μακαρία ψυχή και τότε όλοι μαζί θα αναδειχθούμε, όπως είπε ο Σεβασμιώτατος πύρινοι και ζηλωτές Χριστιανοί, που θα σιγοκαίει μέσα στην καρδιά μας πάντοτε η φλόγα της Αγίας Πίστεώς, θα δεχόμαστε με χαρά την θεία δρόσο στην ψυχή μας και θα εμβατεύουμε στους κόσμους του Θεού, σαν τον Ουρανοβάμονα και θείο Προφήτη της Εκκλησίας, τον πύρινο και πυρφόρο εργάτη και προάγγελο της παρουσίας του Χριστού στον κόσμο!

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον έως τώρα διάκονο π.Δημήτριο Μιχαλόπουλο και τον τοποθέτησε στην κενή εφημεριακή θέση της Μεσσοράχης, παροτρύνοντάς τον να συνεχίσει με τον ίδιο θεάρεστο ζήλο και στα νέα ιερατικά του καθήκοντα.

1

Μετά το πέρας της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία των Κυπρίων και το τρισάγιο των πεσόντων Κυπρίων αδελφών, ενώ βαρυσήμαντο και μεστό νοημάτων πολλών λόγο απηύθυνε ο Εξοχώτατος Πρόξενος της Κύπρου στην Θεσσαλονίκη κ.Κωνσταντίνος Ψευδιώτης.

1Ετικέτες