Λαμπρός εορτασμός του Προφήτη Ηλία στην 1η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού (ΦΩΤΟ)

Loading...


Παρουσία πλήθους προσκυνητών τελέστηκε χθες (19/7) στις Αλυκές ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, επί τη εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού της στο Στεφανοβίκειο, προκληθείς υπό του Δ/κτού, Ταξιάρχου κ. Ιωάννου Παπαναγνώστου, δεδομένου ότι ο Άγιος είναι ο .

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί και το πολιτικό προσωπικό της Ταξιαρχίας και πολλοί επισκέπτες. Ακολούθησε Δοξολογία, παρουσία του , της Υφυπουργού Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Βασιλείου Τελλίδη και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Δ/κτή για την πρόσκληση και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, μια εμπιστοσύνη που απλώνεται σε όλο τον λαό. Κάλεσε σε ενότητα, εγγυητής και πρόμαχος της οποίας ήταν πάντοτε η Εκκλησία στον τόπο μας.

profitis_ilias_01.JPG
profitis_ilias_04.JPG
profitis_ilias_12.JPG
profitis_ilias_15.JPG
profitis_ilias_16.JPG